RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge spiller på «spøkelsesstadion»

Foto: Håkon Mosvold larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Møter Ukraina til landskamp på nøytral bane.

Norge spiller onsdag mot Ukraina sør i Spania, et ledd i en trend med at landskamper i fotball spilles på nøytral bane i land med gunstige forhold.

Spania, som har vunnet siste VM og de to siste EM, møter onsdag Uruguay i Qatars hovedstad Doha. Samtidig spilles tre landskamper bare i Andalucia-regionen i Spania: Norge mot Ukraina i Sevilla, Russland mot Island i Marbella og Romania mot Australia i Málaga.

Onsdag spilles også en rekke andre landskamper på nøytral bane, i London, Dubai og Tyrkia. Det er ikke bare Norge som er tilfreds med å spille viktige oppkjøringskamper på en «spøkelsesarena».

Norges kamp spilles på Estadio Olímpico i Sevilla, en praktfull arena med innpå 58.000 tilskuerplasser som for det meste står ubrukt. De fleste setene vil stå tomme også onsdag, selv om en del av nordmennene som overvintrer i Sør-Spania ventes å ta turen til Andalucias hovedstad for å heie på landslaget.

Tomme seter
Stadion ble bygd til friidretts-EM i 1999 og fikk navnet sitt da den inngikk i Sevillas mislykkede søknad om å arrangere olympiske sommerleker i 2004 eller 2008. Ingen av byens fotballklubber, Sevilla og Betis, ønsker å flytte til stadion fra sine egne arenaer, og selv om den har høyeste kategori (fem stjerner) i UEFAs klassifisering av fotballarenaer, går det lang tid mellom hver gang det spilles fotball på Estadio Olímpico.

UEFA-cupfinalen i 2003 mellom Porto og Celtic ble spilt på Olimpico, der det også er spilt spansk cupfinale og fire landskamper med Spania som hjemmelag. Den forrige var mot Kina rett før fjorårets EM-sluttspill.

I grus
Det er også spilt to Davis Cup-finaler i tennis der, da med midlertidig tak over stadion og like midlertidig rødgrus over gressteppet. Onsdag inntar Norge og Ukraina arenaen for å gjøre opp på grønt gress foran mye mer enn 50.000 tomme plaststoler.

Mens Sevillas hjemmebane Sanchez Pizjuan ligger midt i et underholdningsstrøk og er fullt av historie, er Olimpico langt utenfor allfarvei i Sevilla. Norges landslag har en voksen oppgave i å endre på det onsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere