*Nettavisen* Sport.

Norge-spiss: - Aldri vært så labert

DÅRLIG STEMNING: Den norske garderoben var ikke et sted mange ville være, søndag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Alexander Søderlund hinter om taktisk bom fra landslagssjefen.

Alexander Søderlund ble vraket fra skjebnekampen i Budapest. Uten spisser var Norge aldri i nærheten av EM-plass.

- Det er skuffende. Du er langt nede, vi hadde en gyllen mulighet. Det er fryktelig egentlig, sa Søderlund til NTB.

- Merkelig å starte uten spisser når dere trenger mål?

- Det kan du si, men de valgte en annen taktikk i dag. Jeg følte vi skapte nok sjanser i den første kampen til å score mål, sa Søderlund.

- Jeg slet med leggen og ga beskjed om det før kampen. Om det var derfor jeg ikke fikk spille, vet jeg ikke, men slik ble det, sa Rosenborg-spissen.

Elendig stemning

- Hvordan var stemningen i garderoben etter kampen?

- Det kan du tenke deg selv. Det har aldri vært så labert i garderoben noen gang, lød det kontante svaret.

Etter kampen tvang vikarkaptein Stefan Johansen (Per Ciljan Skjelbred var byttet ut) de norske spillerne bort til bortesvingen for å takke fansen.

- Støtten gjennom kvalifiseringen har vært helt fantastisk. De har virkelig stått på, både hjemme og borte. De fortjener ti i børskarakter, så får vi heller ta en treer, sa Søderlund om den tilreisende gjengen fra Norge.

Nekter for at Ungarn er bedre

Han står med ett landslagsmål på 24 A-kamper.

- Vi klarer ikke å avgjøre kampene. Det mangler litt i begge ender. Kanskje har vi ikke store nok baller, sa angriperen.

Han var klar på at Norge rotet bort en enorm EM-sjanse mot et Ungarn-lag mange mente var det klart svakeste av de seedede lagene i treeromspillet.

- De er ikke et bedre lag enn oss. Det kan alle se. Vi kjørte over dem på hjemmebane, mens de bare hadde et par sjanser. Det er ingen tvil om at vi er et bedre lag. Vi skulle heller bygget videre på det fra den første kampen, sa Søderlund.

- Jeg mener vi gjorde en ok første kamp, selv om vi tapte. Det er synd det blir som det blir, sukket rogalendingen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.