*Nettavisen* Sport.

Norge-stjernenes bønn til publikum: - Hjelp oss!

JUBEL: Jo Inge Berget (t.h.) jubler for en av sine scoringer mot Kroatia, mens Even Hovland og Markus Henriksen kommer løpende til. Nå vil spillerne ha hjelp av publikum til mer Ullevaal-jubel mot Ungarn. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Skal du på landskampen torsdag kveld? Da kan du spille en viktig rolle i Norges EM-plan.

LILLESTRØM (Nettavisen): Ullevaal Stadion er helt utsolgt før den enormt viktige EM-kvalikkampen mot Ungarn torsdag.

Det betyr at rundt 28.000 tilskuere får overvære dramaet fra tribuneplass, og nå kommer de norske landslaget med en bønn til dem som tar turen:

- Hjelp oss, vær vår 12. mann, sier Alexander Tettey når Nettavisen spør om han har en beskjed til de norske supporterne.

- Enormt viktig

Han mener det har mye å si at spillerne føler støtte fra tribunen.

- Det er enormt viktig at publikum er med oss. Du ser det på andre arenaer, der publikum støtter hver «touch» du gjør, det gjør noe med motstanderen. Jeg håper publikum er med oss 100 prosent, det vil hjelpe, sier Tettey.

Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred gleder seg til å spille foran et fullsatt Ullevaal. Han mener det er alfa og omega at de norske supporterne gir lyd fra seg.

- I en kamp hvor det er trykk på stadion gjør at det blir mer guts i laget. For rammen og for alle, så vil det være til hjelp for oss at våre fans bråker og lager uro. Kanskje får vi en ekstra mann på banen som gjør at Ungarn vil føle seg mindre og svakere, da kommer det psykiske inn og da kan vi kanskje score mål på grunn av det, spekulerer Skjelbred overfor Nettavisen.

BY PÅ DERE SELV: Det er apellen fra spillerne til publikum.

- Kan bidra til seier

Det har til tider vært dårlig stemning på Ullevaal denne kvaliken. Tidvis har det vært veldig stille på nasjonalarenaen.

Tyskland-proff Even Hovland mener nordmenn nå må komme ut av skallet sitt og bidra til å heie frem Norge til seier.

- Har vi støtten i ryggen og vi hører at de er med på å heie oss frem, så er det klart at man kan gi litt ekstra. Selv om man ikke tenker så mye på det, så er det med å bidra til at vi får en seier.

Midtstopper Vegard Forren er enig.

- Aldri undervurdér den 12. mann. Vi hadde fantastisk støtte mot Kroatia og Malta, og det gir oss det lille ekstra. Vi som spiller får mye positivt ut av det, og støtten fra publikum får oss til å løpe de ekstra meterne. Det er sinnssykt viktig, og jeg håper stemningen tar seg enda et hakk opp mot Ungarn, sier Forren.

- Aldri spilt viktigere kamp

Molde-profilen gleder seg stort til torsdagens meget dramatiske batalje.

- Jeg har aldri spilt en viktigere kamp. Jeg tror alle sammen har lyst til å spille et mesterskap. De som følger med på fotball vet at dette er to sinnssykt viktige kamper, og det er litt ekstra som står på spill, sier han.

- Jeg går ikke personlig rundt og tenker på det, for meg er dette en landskamp som skal vinnes. Men samtidig forstår jeg alvoret, legger han til.

- Hva sier magefølelsen?

- Magefølelsen er god. Det er mye selvtillit og positiv stemning i gruppa, det lover godt, mener Forren.

Skjelbred mener det viktigst er at Norge presterer opp mot maks, men at de må prøve å spille sitt eget spill.

- Vi er på hjemmebane og vet hva vi kan få til. Vi må prøve å gjenskape det vi har gjort før, og ikke tenke så mye på at det er en helt avgjørende kamp. Jeg tror vi må slappe av, mener kapteinen.

- Egentlig tror jeg at de fleste av spillerne gleder seg veldig, for det er to kamper hvor det blir fullt hus med bra trykk. Vi elsker å spille fotball, det er derfor vi holder på med det her, og dette må vi nyte, sier Norges kaptein.

Kampstart er 20.45 og dramatikken vises på TV Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag