*Nettavisen* Sport.

Norge-Sverige i Vallhall

Foto: Antti Aimo-Koivisto / Scanpix

Stor interesse fra agenter og trenere når et sammensatt norsk lag møter Sverige i Oslo på nyåret.

26.11.10 09:14

Som Nettavisen avslørte i september, ønsker NISO å arrangere et storstilt opplegg for klubbløse, norske fotballspillere tidlig på nyåret. Denne uken ble planene klare, og NISO-leder Joachim Walltin ser fram til Bosman-turneringen.

- Det vil bli et treningsopplegg i Vallhall fra mandag 10. til torsdag 14. januar, hvor inntil 40 spillere får være med.

- På fredagen vil det så bli en turnering, hvor alle lagene skal spille to kamper.

Bosman-landskamp
Den første av dem vil også være den største lekkerbiskenen, sett med norske øyne:

Klassikeren Norge-Sverige.

- I tillegg skal også et sammensatt Bosman-lag fra Finland møte et irsk Bosman-lag. Deretter vil vinnerne møte hverandre, og taperne det samme, slik at alle lagene får to kamper.

Spesielt det irske laget mener Walltin kan bli meget sterkt.

- Det er tøffe tider der, og en rekke gode spillere står uten kontrakt. Selv om den hjemlige ligaen kanskje ikke er så sterk, så gror det godt i irsk fotball, og de har jo fôret engelsk fotball med en rekke klassespillere.

Stor interesse blant klubbene
I avisen Irish Daily Mirror (søsteravisen til engelske The Mirror) sier Conor Powell, en av Irlands beste backer, at han gjerne tar turen over til Skandinavia for vise seg fram, og at han gjerne fortsetter karrieren som profesjonell fotballspiller utenfor egne landegrenser.

Ifølge den irske avisen vil det komme hele 120 speidere og trenere/managere til Bosman-turneringen i Oslo, og håpet er at svært mange av spillerne skal kunne sikre seg nye kontrakter. NISO har ikke noe mål om hvor mange som skal få ny kontrakt for at turneringen skal anses som vellykket, men et tilsvarende opplegg i Nederland i sommer ga over halvparten av deltakerne kontrakter på samme nivå som de hadde hatt tidligere.

Nåløyet er likevel trangt.

Irene har allerede registrert 80 spillere som ønsker å komme å være med på treningsopplegget i forkant, men skal kutte stallen ned til mellom 16 og 18 mann når de reiser over til Norge. De norske Bosman-spillerne får det også tøft.

- Vi kommer maks til å ha 40 spillere med på de fire første treningsdagene. Når kampene spilles fredag, vil stallen være nede i 16 mann, slik at alle får en ordentlig sjanse til å vise seg fram.

Alle de fire kampene vil spilles i løpet av fredagen for at opplegget skal bli mest mulig kompakt og gunstig for speiderne, men i stedet for de vanlige nittiminuttersøktene, blir omgangene på to ganger 30 minutter.

Optimistisk Walltin
Joachim Walltin merker allerede interessen.

- Vi har fått noen forespørsler om å få være med allerede, og regner med at dette sprer seg fort.

- Forhåpentlig vil det bli en stor suksess, som vi planlegger å gjenta hvert år, sier NISO-sjefen til Nettavisen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.