BULGARIA - NORGE 1-0:
SOFIA (Nettavisen): Det endte 1-0 til Bulgaria i Sofia søndag kveld, og det kan Norge i stor grad skylde seg selv for.

Lars Lagerbäcks gutter hadde et totalt overtak før pause, men klarte ikke ta vare på sjansene. Særlig Bjørn Maars Johnsen burde ha sendt Norge i ledelsen etter bare fem minutter.

Når hjemmelaget i andre omgang scoret på den første sjansen de skapte, var det kvelden der ingenting gikk for de norske guttene.

Etter kampen tok Maars Johnsen en stor dose selvkritikk for at det ble tap.

- Jeg burde ha scoret, kanskje to, men vi tapte ikke en kamp vi spilte dårlig. Vi kontrollerte den fullstendig, men vi må ta vare på sjansene våre, og jeg må ta vare på mine egne sjanser, sier han.

Maars Johnsen mener han hadde scoret åtte av ti ganger på en lignende sjanse.

- Jeg må ta denne på min kappe og gjøre det klart at jeg forstår at laget stoler på at jeg skal score mål, sier han.

- Veldig sint

AZ-spissen legger ikke skjul på at tapet går innover ham.

- Jeg er veldig sint. Jeg spilte mot folk jeg har spilt mot før, og når man ser hvordan kampen utvikler seg får man en bitter smak i munnen, sier han.

Maars Johnsen håper ikke at søndagens skuffende oppgjør vil ødelegge mulighetene hans i de neste kampene.

- Jeg synes ikke det skal påvirke oss fordi jeg synes vi spilte veldig bra, men jeg synes vi må få med oss resultatene i de neste kampene, sier Maars Johnsen til Nettavisen.

Han mener Norge må ta tilbake initiativet i gruppen.

- Vi er et av de bedre lagene i gruppen, så vi må sørge for at vi får med resultatene som vi bør, forteller spissen.

Skuffet King

Joshua King er også frustrert etter det som ble en kveld der alt gikk galt for Norge.

- De forsvarte seg bra nok. De leder 1-0 og trenger ikke score. Så det de gjør er å legge de fleste bak. De gjør jobben de blir bedt om av treneren og utfører den utmerket, forklarer King til Nettavisen.

- Hva mangler vi?

- Vi mangler mål. Hva vi mangler er å komme til sjansene. Det var ikke så mange store sjanser i andre omgang. Bjørn hadde to i førsteomgang og Stefan hadde en i førsteomgang, men jeg kan ikke huske noen store i andreomgang, forteller Bournemouth-spissen.

Mohamed Elyounoussi mener Norge burde hatt seks poeng etter to kamper, men er fortsatt ikke stresset med tanke på å vinne gruppa og kapre en playoffplass.

- Vi må riste av oss dette her og fortsette på det vi gjør. Vi spilte egentlig en god bortekamp, bortsett fra at vi ikke scoret. Vi er gode på hjemmebane, og jeg er fortsatt trygg på at vi skal vinne gruppa til slutt. Da er det ingen som husker den bortekampen her, sier Southampton-proffen til Nettavisen.

- Amerikansk fotball utpå der

Etter målet utviklet kampen seg til en ren forsvarskrig for vertenes del, som benyttet enhver anledning til å drøye tiden og frustrere de norske spillerne. Det hadde landslagssjef Lars Lagerbäck forberedt sine gutter på, uten at det så ut til å hjelpe.

- Vi har oss selv å skylde, i og for seg. Vi har snakket mye om at vi må være konsentrerte i 90 minutter. De hadde én målsjanse, og de gjorde mål på den. Da hadde vi forberedt spillerne på at de er veldig dyktige, når de har et resultat, på å fingere skader og sånne ting. Da må vi lære oss å holde hodet kaldt, sier Lagerbäck til TV 2 etter kampen.

Vil ha regelendring

På pressekonferansen sa han rett ut at han ønsker en regelendring.

– Jeg vil ha 2x30 min effektiv spilletid. Det synes jeg de må se på når man får kamper som dette - men vi er et ungt lag som må lære av dette. Men vil du lære spillerne dine å dra ut tiden? Nei, jeg tror knapt nok ballen var i spill i 2 minutter i 2. omgang. De bruker enhver situasjon til å trekke ut tiden, sa Lagerbäck på pressekonferansen.

På tampen pådro Håvard Nordtveit seg sitt andre gule kort, og måtte dermed ta en tidlig dusj. Det var et passende bilde på frustrasjonen de norske spillerne bar på.

- Vi er det beste laget, men det blir nesten amerikansk fotball i denne kampen, sier Lagerbäck.

- Vi skal forsøke ikke å bli irriterte på motstanderen, for det påvirker oss. Det er ting man må trene på hele tiden. Men jeg forstår dem. De jobber steinhardt og kontrollerer matchen, mener landslagssjefen.

Første tap siden november

Selv om tapet smaker surt etter en positiv prestasjon, er det en trøst for de norske spillerne at det fortsatt er fire kamper igjen å gjøre det på.

Tapet er Lagerbäck og Norges første tap siden 0-1 borte mot Slovakia i treningskampen i november.

Norge åpnet som kjent Nations League med en 2-0-seier mot Kypros på torsdag og har dermed tre poeng etter de to første kampene.

BØRS: Slik spilte Norge mot Bulgaria

LES: Kampen minutt for minutt

Landslagssjef Lars Lagerbäck valgte å stille et uforandret mannskap fra forrige kamp mot Kypros, og det så ut til å betale seg.

Maars-bom

Norge åpnet kampen med å skape en stor sjanse etter bare fem minutter. Joshua King rev seg fint løs og spilte ballen til Birger Meling. Innlegget fra backen fant Bjørn Maars Johnsen, som dessverre for Norge ikke klarte å sette ballen i mål bak keeper Plamen Illiev. Spissen brukte for lang tid da han fikk stå helt alene foran mål.

- Oi, oi, oi, en kjempemulighet for Norge, kommenterte Øyvind Alsaker på TV 2.

Etter en sterk norsk åpning der hjemmelaget omtrent ikke kom over midtstreken, falt Norge-presset etter hvert. Ikke før det var spilt 38 minutter kom neste store sjanse i kampen, og igjen var det rødtrøyene som kunne scoret.

Mohamed Elyounoussi dro seg løs og slo et innlegg, og i boksen ventet Stefan Johansen.Avslutningen fra Fulham-proffen gikk rett utenfor den høyre stolpen, og igjen hadde Norge sløst bort en stor sjanse.

Rett før pause slet Elyounoussi seg fri midt i banen og Norge kontret. England-proffen slapp ballen perfekt til Maars Johnsen, men den tamme avslutningen fra 15 meter gikk rett på keeper. Dermed sto det fortsatt 0-0 da lagene gikk til pause, og det hadde hjemmelaget størst grunn til å være fornøyd med.

Sørloth fikk sjansen

Norge gjorde ett bytte i pausen, Alexander Sørloth erstattet en svak Maars Johnsen, men det var hjemmelaget som skulle få det første målet.

Etter 58 minutter kom Bulgaria rundt på høyresiden og fikk lagt inn, og i boksen snek Radoslav Vasilev seg fri mellom de norske forsvarsspillerne. Headingen gikk stang inn, og vips lå Norge under 0-1 på det som var Bulgarias første sjanse i kampen.

- Nordtveit kan angripe den ballen mer. Er litt for passiv, mente Brede Hangeland på TV 2.

Norge jobbet for å skaffe en utligning, men slet med å skape skikkelig momentum mot hardtarbeidende bulgarere. Etter 80 minutter kunne Sørloth stige til værs og heade mot mål etter en corner fra innbytter Ole Selnæs, men forsøket gikk rett på keeper.

Tre minutter før slutt ble vondt verre for de norske gutta, Håvard Nordtveit pådro seg nemlig sitt andre gule og derav rødt kort, noe som var med på å oppsummere kvelden sett med norske øyne.

Kampen ebbet ut med et skuffende 0-1-tap for Norges del.

Neste landskamp kommer allerede lørdag 13. oktober, da venter Slovenia på hjemmebane i nok en Nations League-kamp. Bulgaria venter tre dager senere, også den spilles på Ullevaal.

Slik stilte Norge mot Bulgaria:
Rune Almenning Jarstein – Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Kristoffer Ajer, Birger Meling – Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Markus Henriksen, Stefan Johansen – Joshua King, Bjørn Maars Johnsen.

LES OGSÅ: