Norge til VM etter 11-0-seier

Norges fotballkvinner slo Albania 11-0 borte i lørdagens VM-kvalifisering og er klar for sluttspillet i Canada sommeren 2015.

Norges fotballkvinner slo Albania 11-0 borte i lørdagens VM-kvalifisering og er klar for sluttspillet i Canada sommeren 2015. Foto: Armando Babani (NTB scanpix)

Norges fotballkvinner slo Albania 11-0 borte i lørdagens VM-kvalifisering og er klar for sluttspillet i Canada sommeren 2015.

De norske fotballjentene fortsetter å klare det guttene ikke får til; å kvalifisere seg til internasjonale mesterskap.

Før kampen mot Albania var det klart at Norge vil sikre seg en plass i fotball-VM i Canada til sommeren med seier. Det hadde det norske landslaget ingen problemer med å innfri. Det albanske laget ble slått 7-0 i Norge, og i den albanske byen Durres var de aldri i nærheten av å true Even Pelleruds utvalgte.

Lekestue
Norge kjørte kampen fra start til slutt. Jentene satte et enormt press de første minuttene, men det tok likevel 18 minutter før det første målet kom. Caroline Graham Hansen slo et frispark perfekt på hode til Isabell Herlovsen som sendte Norge i føringen.

Deretter så det norske landslaget seg aldri tilbake, og før pause scoret de tre mål til. Bak målene sto kaptein Maren Mjelde, Caroline Graham Hansen og Isabell Herlovsen med sitt andre for dagen.

Etter 60 minutter raknet det totalt for det albanske laget. På fem minutter scoret Norge tre mål. Først satte den norske spissen Ada Hegerberg inn sitt første mål i kampen, før hun kun tre minutter senere økte ledelsen til 6-0. Like etter ble hun byttet ut. Rett etter byttet satte Mjelde inn Norges sjuende mål mot et albanske lag i oppløsning.

Stod løpet ut
Herlovsen ble Norges mestscorende da hun satte inn 0-8 etter 81 minutter. Emilie Haavi scoret 0-9-målet etter 85 minutter. Caroline Graham Hansen fikk æren av å sette scoringen som gjorde at Norge scoret et tosifret antall mål. Ida Elise Enget fastsatte sluttresultatet til 0-11 på overtid.

Norge har hatt en meget imponerende VM-kvalifisering. Etter ni kamper står kvinnene med ni seirer og en målforskjell på 41-3. Resultatet mot Albania er den største seieren landslaget har klart i denne kvalifiseringen.

Norges siste kamp i kvalifiseringen spilles på Nadderud mot Nederland onsdag. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.