RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge tjener mer på Nations League-spill enn først antatt

TJENER MER: NFF kommer til å heve mer penger fra Nations League enn først antatt.
TJENER MER: NFF kommer til å heve mer penger fra Nations League enn først antatt. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norges Fotballforbund (NFF) nyter godt av UEFAs ferske avgjørelse.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har nemlig avgjort at pengesatsene for spill i turneringen skal økes betraktelig.

- En svært gledelig nyhet

For Norges Fotballforbunds del betyr det mer klingende mynt i kassa, noe som trolig er kjærkomment etter publikumsfadesen i hjemmekampen mot Kypros.

- Norge konkurrerer foreløpig i liga C, og vil derfor automatisk motta 1,125 millioner euro i solidaritetsmidler. Hvis Norge vinner liga C vil de i tillegg motta ytterligere 1,125 millioner euro, skriver UEFA til Nettavisen i en epost.

De gamle satsene var på 750.000 euro både i solidaritetsmidler og ligavinner-potten, noe som gjør at Norge samlet kan tjene 750.000 euro mer på Nations League enn først antatt.

Etter dagens kurs betyr det at det ligger 7,1 millioner kroner mer i potten enn man trodde på forhånd.

Nyhetet er tatt imot med glede på Ullevaal stadion.

- Styret i UEFA besluttet i september å øke utbetalingene knyttet til Nations League. Vi har tidligere vært garantert 750.000 euro. Dette beløpet er nå økt med 50 prosent. For NFF er det selvfølgelig en svært gledelig nyhet. Det gir oss enda mer kraft i det sportslige utviklingsarbeidet, sier Yngve Haavik, kommunikasjonssjef, Norges Fotballforbund, til Nettavisen.

Tjener minst over ti mill.

Uansett hvordan det går i gruppespillet er NFF nå sikret 1,125 millioner euro i solidaritetsmidler, noe som gir fotballforbundet en utbetaling på rett i overkant av ti millioner kroner.

- Avgjørelsen om å øke solidaritets- og bonusutbetalingene ble tatt av UEFAs styrende komité og ble gjort mulig av UEFAs solide finansielle situasjon. Den kommer av fortjenesten fra EM i 2016 som ble satt av til fremtidig investering, sier UEFA i en pressemelding.

Norge møter Slovenia lørdag og Bulgaria tirsdag. Så gjenstår bortekamper mot Slovenia og Kypros i november.

Om Norge vinner gruppa er man sikret en playoffplass mot en annen gruppevinner fra samme nivå på våren 2020, om man da ikke skulle kvalifisere seg til EM via den ordinære EM-kvaliken i 2019.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere