Gå til sidens hovedinnhold

Norge tok ny VM-skalp

Og Drillos menn kunne ha vunnet med flere mål.

SLOVAKIA – NORGE 0-1:

Det norske landslaget leverte et meget sterkt resultat da Slovakia ble slått 1–0 borte onsdag kveld. Morten Moldskred ble matchvinner for Norge med sin fulltreffer i andre omgang.

Dermed sikret laget seg sin andre strake seier mot et VM-klart lag. I fjor høst ble Sveits slått med 0–1 på bortebane.

- Vi gjorde en god første omgang, og særlig i starten er det mye som funker. Vi detter litt ned i andre, men har flaks som scorer på den første sjansen vi får. Etter det synes jeg vi er nærmere 2–0 enn de er utligning, oppsummerer Egil Olsen til Viasat.

Slovakia er kanskje ikke den fotballnasjonen som har flest internasjonale triumfer å vise til, men det er likevel et svært spennende lag den VM-klare nasjonen er i ferd med å skape.

Superstjernen Marik Hamsik, som spiller for Napoli, er kanskje den de fleste kjenner, men spillere som Marek Sapara, Peter Pekarik, Robert Vittek og Jan Mucha er også solide profiler.

Slovakene er også rangert høyere på Fifa-rankingen enn det vår landslag er. På den rykende ferske listen er slovakene nummer 31, mens Norge ligger på en delt 33-.plass med Danmark.

Les også: Slik spilte Norge

- Han er en måltyv
Etter kampen la ikke Drillo skjul på at han var meget fornøyd med at Moldskred for første gang tegnet seg på scoringslisten for landslaget.

- Han er en måltyv. Det var synd han ikke puttet et par til i dag. Morten gjorde en bra kamp, sier Drillo til Viasat.

Landslagssjefen var også imponert over innsatsen til innbytter Erik Huseklepp. Brann-spilleren var nemlig også meget sentral i det avgjørende målet.

- Han skaper den goalen på egen hånd, sier han om Huseklepp.

Stang ut for Norge
Egil Drillo Olsen hadde i forkant av kampen spådd et sjansefattig oppgjør mellom to godt organiserte lag, men til tross for sjefens dystre spådommer ble det likevel en god første omgang.

Norge var som vanlig mest farlig på dødball.

Den aller største sjansen var det John Carew-erstatter Daniel Braaten som fikk. Etter en corner fra John Arne Riise i det 20. minutt headet frankrikeproffen i stolpen. Morten Gamst Pedersen var våken på returen, men vingen bommet på ballen.

Også kaptein Brede Hangeland kunne notert seg for nettkjenning ved et par anledninger i løpet av de første 45 minuttene, men midtstopperen viste seg ikke som goalgetter.

Rett før pause steg Fulham-stjernen til værs inne i feltet, og fikk hode på ballen, men fra forholdsvis upresset posisjon fikk han ikke skikkelig dreis på headingen, og ballen gikk utenfor.

Feberredning av Knudsen
Mens Norge var bra med i første, så var det vertene som hadde de to største sjansene. En meget patent og noe heldig Jon Knudsen skal ha mye av æren for at Slovakia ikke ledet til pause.

Etter 39 minutter slo tidligere RBK-spiller Marek Sapara inn i feltet, og Zdeno Strba headet mot mål fra kort hold, de fleste så nok ballen i mål, men Knudsen vartet opp med en feberredning.

En glimrende redning av den norske keeperen, som noen minutter senere også kunne prise seg lykkelig. Braaten bommet på ballen da han skulle klarere et innlegg ute fra høyresiden. Ballen snek seg gjennom hele det norske forsvaret, og traff stolpen, før den landet i hanskene til Knudsen.

Takket være stolpene sto det 0–0 til hvilen.

Smarte bytter
Etter hvilen fortsatte hjemmelaget der det slapp på slutten av første omgang, og presset Norge tilbake på banen. Uttelling fikk de imidlertid aldri, og etter drøye 60 minutter snudde mye.

Bjørn Helge Riise og Daniel Braaten ble erstattet av henholdsvis Per Ciljan Skjelbred og Erik Huseklepp. Sistnevnte skulle ikke bruke mange minuttene på å presentere seg i Zilina.

I det 67. minutt fikk Brann-spilleren med seg ballen og fikk avsluttet fra skrå posisjon. Jan Mucha i Slovakia-buret måtte gi retur, og den banket Morten Moldskred inn i mål fra rundt 12 meter.

Like etter var samme duo på farten igjen. Huseklepp slapp ballen nydelig igjennom til Moldskred, men den ferske RBK-spissen klarte aldri å runde keeper. Et nydelig angrep av Norge.

De siste 20 minuttene fortsatte Norge å produsere sjanser, og Morten Moldskred burde kanskje også ha satt inn sitt andre landslagsmål i karrieren på tampen av oppgjøret da han kom alene igjennom.

Flere mål ble det imidlertid ikke i noen ender av banen, og dermed kunne Egil Drillo Olsen og hans mannskap innkassere årets første seier, i årets første kamp.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken