Gå til sidens hovedinnhold

Norge ute av OL

Norge var i praksis sjanseløse i OL-kvartfinalen mot Brasil, og må dermed reise hjem.

Brasil var overlegne og var i realiteten aldri truet i kampen om å nå en semifinale i OL. Norge skapte svært lite, og var tidvis rufsete bakover.

Ut av intet reduserte Norge til 1-2 seks minutter før slutt, og hadde da et lite halmstrå til å bli med videre i OL-turneringen. Men det ble med håpet. Før det sørget et langskudd, samt et grusomt norsk tilbakespill for å sende Brasil i ledelsen 2-0.

Skjedde lite
Første omgang ble forferdelig kjedelig, der det i realiteten ikke ble skapt en eneste målsjanse utenom målet.

Norge fikk kampen inn i det sporet de ville på forhånd, ved å få ned tempoet i alle mulige situasjoner. Brasil kom seg rundt på kantene en del ganger, men uten å skape målsjanser.

De norske jentene satset på å slå langt, men var særdeles upresise i forsøkene. Scoringen kom to minutter før pause, da Daniela dro til fra 25 meter, og ballen føyk inn over Erika Skarbø.

Norge gikk ut med litt høyere press i andre omgang. Og det var nær at taktikken lyktes, da Elise Thorsnes og Leni Larsen Kaurin presset hardt på Brasils keeper. Sistnevnte misset på et utspill, og sendte ballen rett i beina på Thorsnes.

Kjempetabbe
Men Arna/Bjørnar-spilleren skjøt rett i Brasils bakerste skanse.

Rett etterpå økte Brasil til 2-0 – og kampen var i realiteten tapt. Marit Fiane Christiansen forærte Brasils stjernespiss, Marta, ballen 20 meter fra det norske målet. Hun takket for gavepakken, ved å lobbe inn 2-0. Erika Skarbø var sjanseløs på målet.

Da var det spilt 56 minutter. Etter målet var Brasil flere ganger nærmere å øke ledelsen, enn det Norge var redusering.

Men seks minutter før slutt ble Elise Thorsnes felt av den brasilianske keeperen, og Norge fikk et helt korrekt straffespark. Siri Nordby scoret sikkert fra 11-meteren. Ett minutt før slutt kunne Solveig Gulbrandsen skaffet Norge ekstraomganger, da hun headet et frispark over - fra fire meters hold. Men det ville vært OLs største ran til nå.

Her kan du se hvordan kampen utviklet seg minutt for minutt!

KAMPUTVIKLING:

Norge - Brasil 1-2 (0-1)

1. omgang:
1. min: Solveig Gulbrandsen fikk en smell i hånda og måtte ta en tur ut på sidelinja. Men var kjapt inne på banen igjen.
10. min: Ingen store sjanser de første ti minuttene. Norge har hatt én corner, som ble resultatløs.
12. min: Gunnhild Følstad med elendig tilbakespill til Erika Skarbø. Hun klarerte rett i beina på Martha på 25 meter. Men hun lobbet like utenfor. Brasil har etablert et visst press mot Norge.
22. min: Norge klarer å holde tempoet nede i matchen. Brasil triller ball, men skaper ikke noe. Langskudd fra 25 meter, én meter over.
28. min: Norge har ikke skapt noe som helst framover i kampen. Det har ikke vært nok presisjon i oppspillene.
38. min: Marit Fiane Christensen med en heading over fra 5 meters hold, etter frispark. Hun nådde ikke ordentlig opp på ballen, og det var aldri fare på ferde for Brasil.
42. min: Endelig en brukbar avslutning for Norge. Bra innlegg fra Leni Larsen Kaurin til Elise Thorsnes, som stusset ballen over mål.
43. min: 0-1! Daniela klemte til fra 25 meter. Ballen gikk inn over Erika Skarbø.
45. min: En kjedelig fotballkamp, der Norge må framover på banen i andre omgang.

2. omgang:
51. min: Sjanse for Elise Thorsnes. Hun presset keeper, som mistet ballen - og Elise burde scoret. Men Barbara avklarte. Norges første målsjanse i kampen.
55. min: Marta kom først på ballen i en duell med Skarbø. Den brasilianske stjernen rundet keeper, men mistet ballen over dødlinja.
56. min: 0-2! Marit Fiane Christensen med hjelpeløst tilbakespill til keeper. Marta takket og buket for presangen, og lobbet elegant over Erika Skarbø. Norge er på vei ut av OL.
63. min: Marita Skammelsrud Lund ut, Siri Nordby inn.
68. min: Kjemperedning av Erika Skarbø på skudd fra Daniela.
73. min: Christiane får lov til å avslutte fra 7-8 meter, etter Brasils tredje corner på rad. Slapt norsk forsvarsspill.
74. min: Isabella Herlovsen inn for Leni Larsen Kaurin. Endelig et offensivt bytte av landslagssjef Bjarne Berntsen.
76. min: Christiane med nytt skudd mot mål, etter surr i de bakre rekkene hos Norge.
78. min: Brasils keeper holdt på å rote det til for seg igjen, men klarte å klarere. I alle fall i nærheten av en sjanse for Norge, selv om den ikke var skapt selv.
82. min: 1-2! Siri Nordby sikker på straffe, etter at Elise Thorsnes ble felt av keeper.
84. min: Lene Storløkken ut Trine Rønning inn for Norge.
89. min: Norge med frispark fra 17 meter, litt til side for mål.
90. min: Frisparket endte på bakerste stolpe, der ballen ble headet ut til Solveig Gulbrandsen som headet over fra 4 meter. Der kunne Norge fått ekstraomganger. Det er lag til tre minutter.
90. min: Kampen er slutt. Norge er ute av OL.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley