RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MÅTTE KAPITULERE: Rutinerte Ingrid Hjelmseth (gul drakt) bidro med viktige redninger, men klarte ikke å hindre tap mot Nederland i EMs-åpningskamp. Her avbildet sammen med Vivianne Miede og Maren Mjelde.
MÅTTE KAPITULERE: Rutinerte Ingrid Hjelmseth (gul drakt) bidro med viktige redninger, men klarte ikke å hindre tap mot Nederland i EMs-åpningskamp. Her avbildet sammen med Vivianne Miede og Maren Mjelde. Foto: Vincent Jannink (AFP / NTB scanpix)

Norsk nedtur i EM-åpningen: - Det virker som nervene tar oss

Sist oppdatert:
Ble utspilt i EMs første kamp.

NEDERLAND - NORGE 1-0:

Norges fotballjenter tapte EM-sluttspillets åpningskamp mot arrangør Nederland, etter å ha blitt utspilt i nesten hele oppgjøret søndag.

Landslagssjef Martin Sjögrens utvalgte havnet under press omtrent umiddelbart. Spillet tok seg litt opp etter hvert i første omgang, men Norge strevet med å stanse Nederlands spillere hele kampen.

At man ble stående igjen med null poeng til slutt var det lite å utsette på.

- Det virker som nervene tar oss litt. Vi finner ikke helt roen. Det er en litt typisk åpningskamp, sa Norge-keeper Ingrid Hjelmseth til NRK.

37-åringen virket ikke preget av alvoret. Hun var derimot Norges beste med flere strålende redninger. Men det var dessverre ikke nok til å stå imot.

- Nederland gjorde det veldig bra, synes jeg. Vi visste det på forhånd at de hadde et stjernegalleri på topp. De var rett og slett mye bedre enn oss, konkluderte NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg og de øvrige norske spillerne maktet bare å komme til to avslutninger på mål på 90 minutter. Til sammenligning hadde nederlenderne åtte skudd mot Norges mål, og hele 18 skuddforsøk totalt.

KJEMPET UT AV STILEN : Norge og Caroline Graham Hansen har en stor jobb å gjøre om landslaget skal avansere i EM-sluttspillet. Søndag ble fotballjentene rundspilt av vertsnasjon Nederland.

Bakpå

Som i generalprøven mot Frankrike kom Norge kom skjevt ut helt fra start. Keeper Hjelmseth måtte varte opp med en feberredning allerede før det var spilt et minutt.

Vertsnasjonen fortsatte å presse Norge tilbake og kom til flere meget gode muligheter, men fikk ikke uttelling.

Nederlands dominans pågikk også etter sidebyttet. Sløsingen med sjansene fortsatte likevel for de oransjkledte.

Midtveis i andre omgang skjedde det som hadde ligget i lufta omtrent hele kampen. Shanice van de Sanden løp seg fri i Norges felt på et innlegg fra Nederlands venstre side.

Forsvarsrekka til Norge ble bare hjelpløse vitner til at vingen bukket inn det presise innlegget med hodet.

Liten nytte

Martin Sjögren forsøkte å skyve fram kaptein Maren Mjelde i midtbaneleddet, og Maria Thorisdottir ned på en mer vant midtstopperplass.

Men sjansene til Nederland florerte også etter rokeringene. Heldigvis for Norges del forsvant de aller fleste avslutningene utenfor måstengene.

Heller ikke innbytterne Emilie Haavi og Guro Reiten maktet å løfte Norge mer inn i kampen.

For å avansere må Norge trolig ha minst fire poeng i de resterende kampene i gruppespillet mot Belgia og Danmark. Belgierne er fotballjentenes neste motstander i Breda torsdag.

Gruppespillet rundes av med naboduellen mot Danmark mandag 24. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere