RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge vant i Dæhli-debuten

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Det norske stortalentet fikk torsdag sin debut for U21-landslaget.

NORGE U21 - RUSSLAND U21 2-1 :

Torsdag kveld spilte Norge U21-landskamp mot Russland på La Manga, i det som var den første testen i oppkjøringen frem mot sommerens EM-sluttspill.

Kampen var også semifinale i Challenge Trophy Cup, og russerne stilte med et sterkt lag.

Dæhli-debuten
Spillere som til daglig hører hjemme i Real Madrid, Anzji, Zenit og CSKA Moskva var på banen for Russland, men Norge vant til slutt fullt fortjent 2-1.

Det mange var spente på før kampen, var hvordan Manchester United-spiller Mats Møller Dæhli (17) ville klare seg i sin debut på U21-nivå.

Dæhli var opprinnelig med i U19-troppen på La Manga, men to gule kort gjorde at han ble utilgjengelig.

Dermed fant U21-landslagssjef Tor Ole Skullerud en fin anledning til å teste et av Norges mest lovende talenter.

Dæhli var på benken fra start, men entret banen i det 59. minutt. 17-åringen viste raskt at han har en ballbehandling utenom det vanlige, og gjorde seg absolutt ikke bort.

- Dette var veldig moro. Det var viktig at vi fikk dratt i land seieren. Jeg koste meg utpå der, sier Møller Dæhli til VG Nett.

Møller Dæhli påførte russerne et gult kort ti minutter før slutt, da han ble revet ned utenfor sekstenmeteren. I tillegg noterte han seg for en tunell på en russisk spiller rett før slutt.

- Jeg synes han har klart seg bra, og spilt uten respekt for de spillerne som er fire-fem år eldre enn seg, sa TV 2-kommentator Jørgen Klem mot slutten av kampen.

God Berisha
Valon Berisha og Marcus Pedersen var Norges målscorere mot Russland. Begge målene kom før pause, og Berisha var banens beste spiller helt til han ble byttet ut i det 53. minutt.

Seieren var også helt fortjent. Norge spilte til tider strålende fotball, med høyt tempo og presist pasningsspill som noen av ingrediensene.

Det skal samtidig nevnes at russerne fikk kaptein Pavel Yakolev utvist, da han sparket etter Valon Berisha i første omgang.

U21-landslagstrener Tor Ole Skullerud er fornøyd med kampen.

– Første omgang var veldig bra, og vi kunne ledet mer ved pause. Da var vi gode både offensivt og defensivt. Vi vant dueller, kjørte overganger, mye bevegelse og hadde god kvalitet i pasningene. Det var toppklasse mot et så bra lag som Russland, sier U21-landslagstrener Skullerud til fotball.no.

Nå møter Norge Tyrkia i finalen i Challenge Trophy Cup, og kampen spilles i Oslo i august.

– En finale i denne turneringen blir lagt merke til. Lag som England og Italia er utslått. Vi spilte 1-1 mot Tyrkia i denne turneringen på bortebane, så det blir spennende med finale på hjemmebane, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Slik startet Norge:
Arild Østbø - Martin Linnes, Thomas Rogne, Fredrik Semb Berge, Jørgen Skjelvik - Kristoffer Larsen, Harmeet Singh, Jonas Svensson, Valon Berisha - Jo Inge Berget - Marcus Pedersen

Bytter:
Ørjan Nyland for Østbø (45.)
Muhamed Keita for Berisha (53.)
Mats Møller Dæhli for Larsen (59.)
Ivar Erlien Furu for Rogne (75.)
Etzaz Hussain for Singh (80.)

Get Adobe Flash player

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere