*Nettavisen* Sport.

Norge vant turnering i Kina

Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Etter 0-0 mot Canada.

16.01.13 13:59

Kvinnelandslaget avsluttet med 0-0 mot Canada i det som ble en ren finale. Canada måtte vinne for å ta turneringsseieren, men Norge var det beste laget og nærmest seier.

- Det var en ny sterk kamp av oss. I første omgang var det stillingskrig med fokus på organisering og disiplin. Det ble ikke så mange sjanser. I annen omgang tok vi tak i kampen og var best. Vi skapte mye, uten å få ballen i mål, sier Pellerud til fotball.no.

- Det var en helhjertet innsats, og vi dominerte. Jeg er godt fornøyd.

Ikke bare ble det norsk seier i Yongchuan Cup, lagkaptein Marit Fiane Christensen ble kåret til turneringens beste spiller.

- Det er helt fortjent. Hun låste igjen forsvaret vårt, og det var ikke mye noen av lagene skapte mot oss, sier Pellerud, som understreker at det fortsatt er mye å jobbe med i det norske laget.

Spesielt
For Pellerud var kampen en spesiell opplevelse, med flere gamle kjente på motstanderlaget. Han vant blant annet EM-gull, VM-gull og OL-bronse som norsk landslagssjef i tiden 1989 til 1996. Senere løftet han Canada fra middelmådighet til VM-semifinale som canadisk landslagssjef i tiden 1999 til 2008.

I fjor vant Canada OL-bronse, mens Norge måtte følge den olympiske turneringen på TV-skjermen. Likevel overlevde Norges knallsterke statistikk mot Canada. Etter elleve kamper er fasit åtte norske seirer og tre uavgjorte. Canada stilte riktig nok med et reservepreget lag i Kina, med sju debutanter i troppen.

Norge innledet turneringen i Kina med 2-0 over Sør-Korea og fulgte opp med 1-0 over vertsnasjonen.

Vanskelig
Neste oppgave for kvinnelandslaget er Algarve Cup i mars. Motstandere i gruppespillet der er Japan, Danmark og Tyskland. Pellerud regner ikke med at det vil bli enkelt å ta ut troppen.

- Vi har hatt god struktur og fantastisk arbeidsinnsats. Noen spillere har markert seg kraftig. Nå skal vi se spillerne i treningskamper i klubbene. Det blir viktig å få dem som var skadet her i gang, og i tillegg er det mange spillere i Norge som venter på tur, sier han til fotball.no. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.