*Nettavisen* Sport.

«Norges Maradona» har presentert seg

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Mads Hansen trengte bare fire minutter på å gjøre seg bemerket i Tippeligaen.

21.03.11 22:04

AALESUND –
FREDRIKSTAD 1-2:

Årets tippeligastart har virkelig vært av det uvanlige og underholdende slaget.

Nykommer Sarpsborg senket Ole Gunnar Solskjær og Molde. Lillestrøm gjorde nærmest narr av Stabæk og vant 7-0, etter blant annet fire fulltreffere av urokråka Anthony Ujah i Telenor Arena.

Og i Bergen gikk Rosenborg på et 2-1-tap mot nederlagsdømte Brann.

«Norges Maradona»
Mandag kveld ble det hele avsluttet på Color Line stadion da Kjetil Rekdals Aalesund var vertskap for nyopprykkede Fredrikstad. Og også i dette oppgjøret var det de nyopprykkede som var sterkest.

Vertene tok ledelsen ved Demar Phillips i første omgang, men etter pause svarte FFK ved Celso Borges. Mot slutten av kampen var det FFK-nykommer Mads Hansen som skulle bli den store helten.

Dermed måtte Kjetil Rekdal og hans elever se seg senket av «Norges Maradona». Tilnavnet fikk Hansen etter et fantastisk raid under tiden som Mjøndalen-spiller mot Hønefoss i 2009. Et raid som på mange måter minnet om Diego Armando Maradonas kunstmål mot England under VM i 1986. Hansens mål ble også kåret til årets mål under Gullballen samme år.

Mange endringer
Det var to lag som har gjennomgått en rekke forandringer i vinter som møttes på Color Line stadion mandag kveld. Vertene hadde blant annet mistet en rekke sentrale spiller fra fjorårssesongen.

Storvokste Tor Hogne Aarøy har tatt turen til Japan, tidligere kaptein Johan Arneng har reist hjem til Sverige, mens Anders Lindegaard nå er i Manchester United. Også Alexander Mathisen er borte.

Inn har folk som Kjell Rune Sellin, Edvard Skagestad, Jason Morrison og Solomon Okoronkwo kommet. Av disse var det imidlertid bare førstnevnte som startet for tangotrøyene i ligapremieren.

Kampens første store sjanse var det likevel en gammel traver som skulle få. Etter fem minutter slo Michael Barrantes Rojas en corner, som gikk over alle til Ville Jalasto som ventet ved bakre stolpe.

Den finske stopperen fikk stå helt umarkert, men headingen gikk like utenfor målet.

Blåste i føringen
Aalesund hadde startet best på en vindfylt bane, og etter 18 minutter fikk vertene på ny en gedigen sjanse. Arkitekt bak målsjansen var en for anledningen meget opplagt og god Demar Phillips.

Jamaicaneren fikk ballen og satte fart mot dødlinjen. Velberget framme slo han ut igjen i feltet, der Fredrik Carlsen ventet. Midtbanemannen fikk ballen i flott posisjon, men satte den utenfor mål.

Phillips skjønte vel nå at han måtte ta saken i egne hender, og etter en drøy halvtime gjorde han nettopp det. Keeper Sten Grytebust vartet opp med et langt oppspill, og Phillips takket og bukket.

Oppspillet så i utgangspunktet ufarlig ut, men takket være den sterke vinden feilberegnet stopper Jørgen Horn i duell med Sellin. Plutselig var Phillips alene igjennom, og lobbet ballen over Lasse Staw.

For gjestene var det først og fremst Celso Borges som var det største uromomentet. Den målfarlige spissen kom til flere brukbare avslutninger, men Sten Grytebust i buret var ikke så lett og lure.

Snudde kampen
Men der Borges misset før pause, skulle han treffe så fort lagene hadde skiftet side. Andre omgang var kun fem minutter gammel da mannen fra Costa Rica fikk kranglet inn utligningsmålet i Ålesund.

Først headet Jørgen Horn i tverrliggeren etter en corner, og gjestene fikk etter hvert en ny sjanse fra hjørneflagget. Den andre corneren endte med en miss fra Grytebust i feltet, og scoring på Borges.

Dermed var lagene like langt. Men fram til nå hadde ingen kamper endt uavgjort i denne tippeligarunden, og heller ikke denne gangen skulle det gå slik. Det sørget altså en innbytter for.

Etter utligningen hadde Aalesund hatt en del brukbare muligheter, og rett i forkant hadde de til og med en ball i nettet. Scoringen ble imidlertid korrekt annullert fordi ballen hadde vært ute over dødlinjen i forkant.

I stedet skulle gjestene fra Fredrikstad kontre. Tarik Elyounoussi ble spilt fri i bakrommet og satte fart. Vel inne i feltet la han videre til Mads Hansen, som enkelt kunne dunke FFK opp i 2-1-ledelse. Etter målet hadde den samme Hansen et par gode målsjanser til, uten at det resulterte i scoring, og dermed ebbet kampen ut med 2-1 og FFK-seier.

Bli med på Nettavisens tabellkonkurranse under, og vinn fotballreise til 6000 kroner fra http://www.travel2football.com/:

Du får 1 poeng for hver plass du er unna til slutt i året. Den som har minst poeng vinner til slutt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag