RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges nye superduo: - Jeg kan ikke få sagt hvor viktig det er


GODE SAMMEN: Vegard Forren og Even Hovland spilte to meget solide kamper som stopperpar mot Bulgaria og Kroatia.
GODE SAMMEN: Vegard Forren og Even Hovland spilte to meget solide kamper som stopperpar mot Bulgaria og Kroatia. Foto: Montasje (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vegard Forren og Even Hovland har tettet igjen det norske forsvaret.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): - Det skal bli vanskelig å vrake oss hvis vi presterer i klubblag og er i toppform.

Det sier en meget fornøyd Vegard Forren til Nettavisen etter at de norske landslagsgutta har banket Kroatia 2-0 på hjemmebane.

Sammen med Ørjan Nyland, Tom Høgli og Omar Elabdellaoui har de to stopperne dannet et forsvar som fungerer.

2-0-seieren mot Kroatia søndag var fjerde kamp på rad uten baklengs for et tidligere så lekk Norge-forsvar.

Kjenner hverandre godt
- Vi har spilt mye sammen, passer bra sammen, og vi kommuniserer godt. De relasjonene der, er veldig underurdert. Jeg kan ikke få sagt hvor viktig det er. Det er alltid en liten utfordring med landskamper, vi har ofte folk i forskjellige klubber som vi må drille sammen på kort tid. Det er vi i gang med nå over hele fjøla. Gradvis blir vi bedre og bedre, forklarer Forren.

Han kjenner Hovland godt, etter at de to dannet stopperduo i Molde i 2012 og 2013. Nå er de tilbake sammen, denne gang for det norske landslaget, og slik kan det være i mange av de kommende årene.

- Hva er grunnen til at dere passer så godt sammen og utfyller hverandre, Hovland?

- Ikke godt å si. Vi jobbet en del med det i Molde. Det var ikke helt bra i starten, men da ble det bedre og bedre. Vi har ikke glemt det, heldigvis. Forhåpentligvis blir det enda bedre, smiler Hovland på spørsmål fra Nettavisen.

Kroatias superspiss, Mario Mandzukic, ble avkledd av de to norske stopperne under søndagens EM-kvalifiseringskamp, og tidligere i høst var de med på å bidra til at Zlatan Ibrahimovic gikk målløs av banen i en privatlandskamp.

Nå gleder de to stopperne seg til de kommende landskampene i oktober, hvor de blant annet skal stoppe Italias stjernegalleri.

- Må legge ned en innsats
På spørsmål de tror landslagssjefen har en enkel jobb med å velge stopperpar de neste årene, er de to av ulik oppfatning.

- Nei, det handler om at vi to, først og fremst, opprettholder formen vår. Det skal bli vanskelig å vrake oss hvis vi presterer i klubblag og er i toppform. Samtidig har vi gode erstattere, så vi må fortsette å jobbe. Jeg håper og tror at vi kan bidra mer sammen, forklarer Forren.

Saken fortsetter under bildet.

GODE: Omar Elabdellaoui roser stopperduoen Forren og Hovland.


- Har Høgmo en enkel jobb med å plukke stoppere fremover, Hovland?

- Nei, det er ikke sikkert det. Det kommer an på hvordan vi presterer i klubbene, og vi må legge ned en innsats for å fortjene plassen her, sier Hovland bestemt.

- Utrolig bra sammen
Landslagets høyreback Omar Elabdellaoui er full av lovord om stopperduoen.

- De er utrolig bra sammen. For min del, hvor Even er nærmest meg, vi snakker veldig godt sammen, holder tett og er solide bak der. Dette var den fjerde kampen på rad uten baklengs. Det er svært godt for oss bak der og det betyr mye. Det er akkurat like godt for oss å holde nullen, som det er for en spiss å score mål. Det føles veldig godt, sier Elabdellaoui til Nettavisen.

Han er ikke i tvil om at Høgmo nå har funnet et stopperpar som vil levere meget solid for landslaget i de kommende årene.

- Ja, helt klart. Du ser hvor bra de gjør det sammen. Så lenge de fortsetter å utvikle seg og gjør den jobben de gjør, så er det fullt mulig, smiler Hellas-proffen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere