RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges nye venstreback hylles: - Hun har klint til så det holder

IMPONERT: Norges nye venstreback, Ingrid Moe Wold, har imponert stort i Canada.
IMPONERT: Norges nye venstreback, Ingrid Moe Wold, har imponert stort i Canada. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ingrid Moe Wold har virkelig imponert i årets verdensmesterskap.

Ingrid Moe Wold beskrives av lagvenninnene som troppens mest lettskremte, men slik har det ikke sett ut i VM-kampene til nå. Hun har imponert på en uvant plass.

- Jeg har nok ikke vært helt uforferdet, men det er ikke sikkert at det synes at jeg har nerver. Det er bra hvis det ikke synes, sier hun til NTB.

Gjennom hele kvalifiseringen og videre i VM-oppkjøringen lette Even Pellerud etter sin venstreback. Fem spillere startet på den plassen i kvalifiseringen, og mange flere i treningskampene fram mot VM. I den siste valgte han Wold, som til daglig er høyreback i LSK Kvinner.

- Hun har klint til så det holder, er landslagssjefens dom.

- Det er hyggelig, det, da. Det er bare å gå utpå og gjøre sitt beste, sier 25-åringen som hadde 11 landskamper før hun kom til VM.

Ikke skremt
Spillerne i VM-troppen prøver å skremme hverandre for å holde stemningen oppe under den lange samlingen som nå har vart i over en måned. Wold er det mest populære offeret, angivelig fordi hun er så lett å skremme. Men England skremmer henne ikke.

- Nei, de gjør ikke det. Jeg føler vi er godt forberedt og vet hva som møter oss. Og så er det en uke siden vi spilte sist, så vi er skikkelig sugne på å spille kamp igjen. Vi gleder oss egentlig bare mye, sier hun.

Mandag kveld spiller Norge om kvartfinaleplass i VM. Seier betyr kamp mot vertslandet Canada foran over 50.000 tilskuere.

Møtt de beste
Etter å ha møtt Tyskland i gruppespillet føler «Moe», som lagvenninnene kaller henne, at utfordringene ikke kommer til å bli så mye større.

- Det er det beste laget jeg noen gang har møtt, så verre enn det blir det ikke, håper jeg.

Det gjør ikke at hun tar lett på England.

- Det er en helt annen type motstander. Jeg prøver å gjøre det jeg pleier å gjøre både i klubblaget og på treningene her, og så håper jeg at det går bra, sier uforferdede og slett ikke lettskremte Wold. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere