RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges spydspiss: - Jeg trengte en pause

TO DAGER IGJEN: Alexander Søderlund og fotballandslagets trening trente på Ullevaal stadion tirsdag ettermiddag. Torsdag venter Ungarn samme sted.
TO DAGER IGJEN: Alexander Søderlund og fotballandslagets trening trente på Ullevaal stadion tirsdag ettermiddag. Torsdag venter Ungarn samme sted. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Takker klubbtreneren for avgjørelse.

Eliteseriens målkonge Alexander Søderlund var en av fem hjemlige spillere i landslagstroppen som fikk stå over serieavslutningen søndag.

Det er han glad for.

- Ja, jeg trengte det. Hele Rosenborg-laget har egentlig hatt en pil som har pekt litt nedover. Det har vært litt lite krefter, og jeg trengte en pause. Jeg er glad for at Kåre (Ingebrigtsen) lot oss få fri. Det betydde mye, sier han til NTB.

Også klubbkameratene Ole Kristian Selnæs og Pål André Helland fikk hvile søndag, i likhet med Molde-duoen Mohamed Elyounoussi og Martin Linnes. Alle har hatt et hardt program med seriekamper og europaliga.

Oppglødd

Etter å ha samlet overskudd er Søderlund klar til å hjelpe landslaget de siste stegene mot EM-sluttspillet.

- Nå kjennes det fantastisk, og jeg gleder meg virkelig. Alle ser fram til å få en så stor utfordring. Vi kan avgjøre det selv, og det er fantastisk, sier han.

Landslagssjefen skrøt tirsdag av innsats og kvalitet på trening.

- Det har vært veldig bra, både tempo og konsentrasjon, sier Søderlund, som står med 23 landskamper. Om alt går som han håper, kan han søndag feire EM-plass etter sin gullklokkekamp.

I tillegg til 22 seriemål for Rosenborg har Søderlund i år fått sitt etterlengtede første landslagsmål.

Trygge ungarere

Han scorer gjerne flere mot Ungarn, selv om videogjennomgangen av motstanderen på spillermøtet tirsdag fortalte om et gjerrig lag.

- Ungarn er et godt lag som slipper inn ekstremt lite mål. De er trygge bakover, men likevel har vi muligheter. Vi så på hvilke rom som blir viktige for oss, og vi har god kontroll på det, sier Søderlund, som vil ha et offensivt Norge på Ullevaal, ikke et lag som bryr seg mest om å nekte Ungarn bortemål.

- Vi går for seier uansett, det er ikke noe å spare på. Om vi slipper in et mål, får vi heller score noen ekstra. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere