RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norges VM-motstandere slet

Sist oppdatert:
Mens Åge Hareides lag gjorde jobben i Belfast, slet Norges kommende VM-motstandere i sine oppkjøringskamper onsdag.

Italia spilte 2-2 hjemme mot sterke Tsjekkia, mens de to andre antatt beste lagene i gruppen fikk juling. Skottland tapte hele 0-4 i Wales, mens Slovenia tapte 0-2 for Polen i Spania.

Bortsett fra Norge var det Hviterussland som gjorde det best. Deres A-landslag deltar i en åttenasjonersturnering på Kypros og slo vertslaget 2-0 i kvartfinalen. Det EM-klare OL-landslaget til Hviterussland slo Maltas A-landslag 4-0 og vant en firenasjonersturnering på Malta.

Den sannsynlige gruppejumboen Moldova deltok i Malta-turneringen og tok bare ett poeng på tre kamper, uten å score mål.

Italia er eneste lag i Norges VM-kvalifiseringsgruppe som skal være med i sommerens EM-sluttspill. Laget startet oppkjøringsperioden med 2-2 mot Tsjekkia i Palermo. Christian Vieri og Antonio Di Natale ga hjemmelaget ledelsen to ganger, men tsjekkerne utlignet ved Jiri Stajner og Tomas Rosicky.

Sistnevnte skrudde inn 2-2 rett før full tid og nektet hjemmelaget seier. Italia er Norges første VM-kvalifiseringsmotstander 4. september.

Hviterussland gjester Ullevaal fire dager senere, og viste i kampene på Kypros og Malta at de har mange gode spillere.

I oktober reiser Norge til Skottland for å møte et lag som iallfall i øyeblikket sliter svært tungt. Robert Earnshaw ble første waliser som har gjort hat trick i en landskamp på mer enn ti år, før Gareth Taylor fullførte ydmykelsen av skottene.

Slovenia, som kommer til Ullevaal i Norges fjerde VM-kvalifiseringskamp 13. oktober, var nesten sjanseløs mot et polsk lag som tok sin sjette seier på rad. Bare godt spill av keeper Borut Marvic forhindret et styggere nederlag enn 0-2.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere