RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norling: - Ikke vurdert å trekke meg

FØLER TILLIT: Rikard Norling kommer ikke til å trekke seg frivillig fra Brann-jobben.
FØLER TILLIT: Rikard Norling kommer ikke til å trekke seg frivillig fra Brann-jobben. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Brann styrer mot nedrykk, men klubbens svenske sjef føler tillit fra klubbledelsen.

LILLESTRØM - BRANN 4-3:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Alle trodde Brann hadde snudd 0-2 til 2-3 og tatt tre ekstremt viktige poeng på Åråsen mot Lillestrøm.

Men på overtid scoret Lillestrøm to ganger og vant kampen etter en dramatikk vi sjelden har sett i norsk tippeligasammenheng.

Kampavslutningen kunne ikke kommet på en bitrere måte for det hardt pressede mannskapet til Rikard Norling.

- Du kan tenke deg selv, man blir skuffet og lei seg når sånt skjer, og det gjør vondt, sier en skuffet Brann-trener til Nettavisen etter kampen.

- Det gjør veldig vondt, ikke bare i hjertet, men også i sjelen. Men mest synes jeg synd på spillerne. De fortjente ikke dette, sier svensken.

FORTSATT POPULÆR? Rikard Norling ble i hvert fall bedt om å skrive autografer etter LSK-tapet.

- Ikke vurdert å trekke meg
Forskjellen mellom null, ett og tre poeng kan bli stor når nye tippeligakontrakter skal deles ut i november.

Og Brann kan fort havne enda lenger ned i myra i de neste ukene.

Nå venter nemlig knallharde oppgjør mot Aalesund (h), Rosenborg (h), Vålerenga (b), Molde (h) og Strømsgodset (b) i de fem neste kampene.

- Hvordan vurderer du sjansene for nedrykk nå, Norling?

- Jeg er opptatt av å få så mye som mulig ut av hver eneste kamp, og nå skal vi spille en kjempeviktig hjemmekamp mot Aalesund. Det er der jeg henter krefter, og ingen andre steder, svarer Norling kryptisk overfor Nettavisen.

- Har du vurdert å trekke deg fra Brann-jobben?

- Nei, ikke et tiendels sekund. Det ligger ikke i mine hender.  Jeg har muligheten til å påvirke et veldig fint lag og en vakker klubb. Jeg trives hver dag, og det er det jeg utgår fra, sier han.

- Føler du tillit av Brann-ledelsen?

- Ja, det må jeg virkelig si at jeg gjør, sier den svenske treneren bastant.

BITTERT: Brann hadde tre poeng i lommen, men rotet det bort.


Ti minutter før slutt fikk LSK hjelp i kampen mot utligning. Daniel Mojsov pådro seg sitt andre gule kort for kampen og ble utvist.

- Jeg synes ikke det er gult i den første situasjonen. Den andre er kanskje gult, sier Mojsov til Nettavisen.

Han har denne forklaringen på hvorfor det gikk galt.

- Det er første gangen jeg spiller venstreback. Jeg tror nok midtstopper er en bedre posisjon for meg, sier Brann-spilleren.

Han vil likevel ikke gi en uvant posisjon skylden for at han pådrar seg to gule kort.

- Nei, det er sånt som skjer i fotball. Jeg synes jeg til tider klarte meg bra, sier han. 

FOR ET DRAMA! Lillestrøm snudde kampen på overtid mot Brann. Først hadde bergenserne snudd 0-2 til 3-2.


Vaagan Moen: - Episk
Tidligere Brann-profil Petter Vaagan Moen ble utslagsgivende mot gamleklubben fredag. Han scoret to mål, blant annet det avgjørende målet på overtid av andre omgang.

- Det er vanskelig å si om jeg har spilt noen villere kamp i karrieren, men akkurat nå er vel dette noe av det mest episke, sier LSK-helten til Nettavisen.

Han opplevde å sende LSK i føringen på straffe, før Brann snudde 0-2 til 3-2, og senere LSK til 4-3. Og den siste scoringen sto han for selv.

- Hvordan opplevdes dette?

- Det er helt merkelig, det er først når man kommer hjem det synker inn hvordan kampen var. Det er mange ulike følelser i løpet av 94 minutter. Vi var høyt oppe etter 2-0, men det er utilgivelig at vi lar dem komme inn i kampen igjen. Vi har et bunnivå som er helt forferdelig, sier Lillestrøms nummer 10.

- Hvordan ser du på gamleklubben Branns situasjon nå?

- Det er utfordrende. Det er kjedelig å se dem ligge der dem ligger, jeg er glad i klubben. Men sånn er det, nå er jeg LSK-spiller og veldig glad for det, sier han.

Haglund ønsket pulsklokke
Lillestrøm-trener Magnus Haglund forteller at han gjerne skulle hatt pulsklokke mot slutten av kampen. Det er forståelig.

- Jeg er veldig glad for at vi klarte å snu kampen, det var deilig, sier han til Nettavisen.

LSK-sjefen forteller at han denne uka har drillet mannskapet i treningsscenarioer der de ligger under 1-0.

- Vi har øvet mye på det, så sent som onsdag faktisk, sier han.

- Har du opplevd en villere kamp som trener?

- Jeg har vært med på å snu kamper på overtid da vi har ligget under med ett mål. Men noe slikt kommer jeg ikke på, sier han.

Annullert Brann-mål
Kampen åpnet jevnt, og Brann hang bra med den første halvtimen, og etter 27 minutter trodde de røde supporterne at bortelaget hadde tatt ledelsen da Daniel Mojsov satte ballen i mål etter en dødball. Men assistentdommeren vinket for offside, og reprisene viser at Brann trolig blir snytt for scoring i den situasjonen.

Etter en drøy halvtime fikk hjemmepublikummet endelig grunn til å juble. Fofana kombinerte fint med Petter Vaagan Moen innenfor Branns sekstenmeter, og Stephane Badji klarte på klønete vis å felle den gamle brannhelten. Da hadde dommer Dag Vidar Hafsås ingen andre valg enn å peke på straffemerket.

Fra ellevemeteren er det få som er sikrere enn Vaagan Moen, og selv om han ble felt selv, hadde han få problemer med å sette inn 1-0 bak Piotr Leciejewski.

1-0: Petter Vaagan Moen sendte Lillestrøm i ledelsen i første omgang.


Ti minutter senere trodde alle det var duket for nok et forsøk fra Vaagan Moen, for LSK fikk frispark i god posisjon til høyre i banen.

Lundemo: - Jeg tryglet
Perfekt Vaagan Moen-hold tenkte nok mange, men i stedet var det 20 år gamle Marius Lundemo som banket til. Det tok Leciejewski på senga, for polakken hadde ikke sjanse på Lundemos fantastiske skudd.

Lundemo, som scoret sitt andre for sesongen, har lenge vært beryktet for sitt enorme skudd, og endelig fikk han presentert høyrebeinet for tippeligapublikummet.

Etter kampen røper Lundemo at han spurte pent om lov til å prøve seg.

- Jeg trygla nesten om å få den, ler Lundemo når Nettavisen spør om det var avtalt.

- Han var egentlig bestemt på å ta den, men jeg sa vær så snill, og da fikk jeg lov. Jeg øver en del på det, og det er fint at det endelig sitter i kamp, forteller 20-åringen.

Det bekrefter Haglund.

- Han står stadig og øver på det på trening. Jeg har ventet på at det skulle komme i kamp, og har hatt en god følelse en stund nå, sier svensken.

Da Romerikes Blads mangeårige LSK-journalist Morten Svesengen skyter inn og påpeker overfor Haglund at Vaagan Moen mener Lundemo er like god som han på frispark, kikker svensken lurt bort på Lillestrøm-spilleren.

- Minst, sier han og smiler.

- Han er veldig god
Vaagan Moen smiler når han blir minnet på frisparksituasjonen.

- Nå har han spurt så mange ganger at det er på tide at jeg sa ja, sier Vaagan Moen med et smil.

- Hvem er best på frispark av dere?

- Det tror jeg er hipp som happ. Han er veldig god, jeg er ganske god, sier Vaagen Moen.

LUNDEMO-PERLE: Her scorer Marius Lundemo på et av sine berømte frispark.


Helt på tampen av omgangen fikk likevel Brann fornyet håp om poeng. Erik Huseklepp tok en corner fra venstre, og den skrudde rett i mål bak Arnold Origi i LSK-buret. TV-bildene ga ingen klare svar på om Palmi Rafn Palmason var nær ballen før den gikk i mål, men Huseklepp kunne likevel feire første tippeligascoring siden november 2013.

Store Brann-sjanser
Etter pause gikk Brann ut i 100 og var meget nær utligning. Den største sjansen hadde svenske Jakob Orlov. Han rev seg løs i feltet, men headingen fra kort hold gikk i tverrliggeren og ut.

I en god Brann-periode ble det opphold i spillet da Stephane Badji feide ned Lundemo med en stygg takling. LSK-fansen skrek etter det røde kortet, men dommer Hafsås nøyde seg med det gule. Reprisene viste at taklingen minst tilsvarer oransje farge på Jotuns fargekart.

Badji var tydelig amper ute på matta i minuttene etter kortet, og Norling byttet ham ut etter en time.

Brann tok mer og mer over kampen utover i omgangen, og etter 70 minutter ble utligningen et faktum. Huseklepp slo inn til Orlov, som headet tilbake til innbytter Kristoffer Barmen. Unggutten utnyttet en kommunikasjonsbrist i LSK-forsvaret, fikk stå helt alene og hadde få problemer med å sette inn 2-2.

Snudde kampen
Da fikk Brann blod på tann, og minutter senere hadde de snutt kampen. Amin Askar kom rundt på høyresiden og slo et flott innlegg inn i boksen. Der ventet Orlov, og spissen banket Bjørn Helge Riise i duellen og headet bortelaget i ledelsen.

En fantastisk snuoperasjon av det hardt pressede Brann-laget.

Men det holdt ikke.

Hjemmelaget tok godt vare på muligheten da Mojsov ble utvist ti minutter før slutt. På overtid utlignet Fred Friday da han skjøt i mål via et Brann-bein, og minuttet senere scoret Vaagen Moen med et vakkert skudd.

Dermed vant Lillestrøm 4-3 etter det som må sies å være blant de mest dramatiske kampene i Tippeligaens historie.

Lillestrøms neste tippeligakamp spilles 10. august borte mot tidligere LSK-trener Tom Nordlie og Sandnes Ulf. Brann møter Aalesund 8. august på Brann stadion.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere