RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norling: - Jeg er veldig lei meg

LEI SEG: Rikard Norling synes det er trist at Roald Bruun-Hanssen forsvinner, men er motivert for å gjøre opp for seg etter Branns katastrofesesong.
LEI SEG: Rikard Norling synes det er trist at Roald Bruun-Hanssen forsvinner, men er motivert for å gjøre opp for seg etter Branns katastrofesesong. (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Snakket ut for første gang etter Branns skjebnemøte.

Etter et 13,5 timer langt styremøte mandag, ble det klart at Brann-trener Rikard Norling fortsetter i jobben mens daglig leder Roald Bruun-Hanssen trekker seg.

Tirsdag møtte Norling pressen for første gang etter styremøtet.

Den svenske treneren synes det er trist at Bruun-Hanssen er ferdig i klubben.

- Det er veldig følelsesmessig for meg, for han er blitt en veldig god venn, kollega og sjef som jeg setter veldig høyt, sier Norling til BT.NO.

- Jeg har levd nær ham i lang tid, og har sett at alt han gjorde og alt han tenkte, gjorde han for klubbens beste. Det samme gjør han nå, og jeg respekterer den avgjørelsen, sier Norling.

- Hvordan ser du for deg veien videre uten Bruun-Hanssen. spør BT.

- Det er todelt, for jeg er veldig lei meg for at Roald ikke blir med videre, men på den andre siden er jeg fyllt av energi og iver for at jeg har muligheten til å rette opp for meg, sier han.

- Trodde det var medieskapt
Norling forteller at han er glad for muligheten til å fortsette som Brann-trener, og at han har gått gjennom flere evalueringer med seg selv, Brann-styret og en representant for Norsk Toppfotball de siste dagene.

I en intern evaluering hos spillere, kommer det frem at flesteparten er kritiske til den lave treningsmengden i klubben, noe som også ble et tema i pressen underveis i sesongen. Der tar Norling selvkritikk.

- Jeg trodde det var medieskapt, men nå viser det seg at spillerne føler det samme. Da er det ikke noe mer å snakke om, da må det endres, sier Norling.

LES: - Hvordan kan Brann trene så lite nå?

LES: - Sjokkerende og hårreisende hvor lite de trener

Ellers beskriver han evalueringen av seg selv om vond, men en av de beste utviklingsprosessene han har vært gjennom.

Samtidig håper han å bevise at han er en god trener, for det innrømmer han at han ikke har vært.

FÅR BLI: Rikard Norling fikk tillit av Brann-styret.


I en pressemelding begrunner Bruun-Hanssen avgjørelsen på denne måten:

- I den vanskelige situasjonen Brann befinner seg i nå, har jeg kommet til at det beste for klubben er at jeg trer til side.

Samtidig som det ble bestemt at Rikard Norling får fortsette som Brann-trener, er det klart at klubben skal styrke apparatet rundt svensken.

Det blir også opprettet en sportssjefsstilling umiddelbart, og klubben skal ansette en speider.

- Snu hver stein
Administrerende nestleder Terje Marthinsen går inn som fungerende daglig leder fram til Bruun-Hansens etterfølger er klar. Rule Soltvedt går inn som midlertidig sportssjef.

Selv om mandagens styremøte ikke var gjort i fei, tar det ikke lang tid før Brann-fansen får vite kursen som er staket ut for å bringe klubben tilbake i norsk fotballs øverste divisjon.

Onsdag har Brann invitert til medlemsmøte på Brann Stadion for å presentere utfallet av evalueringsarbeidet som har pågått.

- Vi sa vi skulle snu hver stein, og det er vi i ferd med å gjøre. Alle – fra spillere og ansatte til interessegrupper rundt klubben – har vært bidragsytere i det arbeidet som til nå er gjennomført, uttalte Rolf Barmen til Branns egen hjemmeside søndag.

Rikard Norling og Brann hadde en forferdelig sesong sammen, og i svenskens debutår i Tippeligaen endte det med nedrykk etter tap i kvaliken mot Mjøndalen.

Siden den gang har røstene vært høye og mange om at hoder måtte rulle fra Brann stadion.

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere