RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk 15-åring jages av United

Foto: INGE FJELDDALEN (ta.no)
Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson viser interesse for keepertalentet Sondre Rossbach (15).

I vinterferien drar Urædd-spilleren på sitt tredje treningsopphold i storklubben, skriver Telemarksavisa.

Pappa og trener Einar Rossbach bekrefter at sønnen skal over på sitt tredje treningsopphold på Uniteds treningsfelt i Manchester.

- Ja, det kan jeg bekrefte. Jeg ønsker imidlertid ikke å fortelle så mye mer om United-interessen, sier Einar på treningsfeltet på La Manga.

Blir «skjult»
TA vet at Manchester United er svært lystne på 15-åringen. Da Sondre var over sist gang, var det egentlig meningen at han skulle spille en treningskamp for klubben. Det ble det imidlertid ingenting av fordi klubben – etter å ha sett unggutten i aksjon på trening – ikke ønsket at andre klubber eller eventuelle speidere på tribunen, skulle få se hvor god han var.

United må uansett vente ett år før de eventuelt kan skrive kontrakt med Urædd-spilleren. Det kan først skje når spilleren har fylt 16 år.

- Vi har ikke snakket så mye om kontrakt ennå. Vi har en liten avtale, men den ønsker jeg ikke å si noe mer om, forklarer Sondre selv.

Manchester United-supporteren forteller at de to første oppholdene hos «de røde djevlene» gikk bra.

- Det gikk veldig bra. Første gangen ble jeg skadet, og måtte dra hjem tidligere enn planlagt. Men andre gangen gikk det meste veien, noe som er morsomt, sier han.

United supporter
15-åringen har også fått sjansen til å trene med Edwin van der Saar og de andre seniorkeeperne i klubben når han har vært i England.

- Jeg håper jeg får sjansen til det også i vinterferien, men vi får se hva det blir til, sier Sondre.

Det er ikke vanskelig å skjønne at Brevik-gutten gleder seg til sitt tredje opphold i Manchester United. Sondre har holdt med klubben i seks år, noe som selvsagt gjør ting ekstra spesielt for den svært lovende telemarkingen.

- Jeg har vært Manchester United-supporter siden jeg var ni år. Peter Schmeichel var min favorittspiller da han spilte i klubben. Derfor er det ekstra spesielt å få trene med United. Jeg drar over dit 20. februar og blir en uke. Jeg gleder meg veldig. Det er stort å få trene med favorittklubben, og for meg er det som en drøm, smiler Sondre.

Har fått skryt
Han forteller at han har fått positive tilbakemeldinger fra trenere i klubben etter sine to første treningsopphold.

- Tilbakemeldingene var veldig positive. At de nå vil ha meg over for tredje gang, tyder vel på at jeg har gjort et godt inntrykk, sier Sondre.

- Hvordan ser en dag ut for deg på trening i United?

- Jeg blir hentet om morgenen, deretter er det trening på akademiet, etterfulgt av dusj, mat og ny treningsøkt, svarer 15-åringen, som også har vært på treningsopphold i Everton i løpet av sin unge karriere. Men det blir ikke helt det samme som å få trene med favorittklubben. Det er liten tvil om hva som er den store drømmen for fremtiden.

- Det er førstelagsspill for Manchester United. Det er ikke enkelt å slå igjennom, men det gjelder å stå på og trene hardt hele veien, sier den ambisiøse gutten.

Urædd spill
Kommende sesong er Sondre tiltenkt rollen som førstekeeper i 3. divisjonsklubben Urædd. Han skiftet beite fra Brevik i vinter. Ikke mange 15-årige keepere får sjansen til å spille fast i 3. divisjon, noe som vil være god læring for stortalentet.

- Jeg tror spill i Urædd kommer til å bli veldig bra. Det kan bare være bra for en keeper i min alder å få matching i 3. divisjon. Hva fremtiden bringer, får vi se, avslutter Sondre Rossbach, drømmende om en proffkontrakt i Manchester United.

Les hvilken engelsk klubb Sondre holder med på ta.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere