RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: HÅKON M. LARSEN/SCANPIX)

Norsk dommer til EM

Sist oppdatert:
Tom Henning Øvrebø mener uttaket av dommerteamet hans viser at de holder internasjonal klasse.

- Dette er nesten en drøm som går i oppfyllelse, og det viser at dommerteamet vårt holder mål. Jeg ble nesten målløs da Rune Pedersen ringte meg i sted, jeg trodde nesten ikke at det var sant, sier Tom Henning Øvrebø i en pressemelding fra Norges Fotballforbund.

- Målet er å gjøre det best mulig i de kampene vi får tildelt. Klarer vi å prestere like godt som i høst, så kan vi forhåpentligvis være mulige kandidater videre utover i mesterskapet også, men det er ikke noe vi tenker på nå, fortsetter Nordstrand-dommeren.

- Prestasjoner over tid
Dommeransvarlig i NFF, Rune Pedersen, mener UEFAs dommeruttak er et uttrykk for det norske dommerteamets høye prestasjoner over lang tid.

- Dommerteamet har lang erfaring og har prestert godt over tid, og det siste året har de tatt enormt store steg i riktig retning. Vi har hatt to meget gode dommerteam ledet av Tom Henning Øvrebø og Terje Hauge, og de har utfordret og konkurrert mot hverandre på en måte som har gitt begge god fremgang, sier Rune Pedersen.

Som også mener dagens uttak til EM-sluttspillet i Sveits og Østerrike vil virke motiverende på unge og lovende dommere.

- Uttaket er også en anerkjennelse av måten vi tilrettelegger og følger opp dommerne våre på, og det viser våre yngre dommere at det går an å komme seg opp og frem også fra mindre nasjoner, så lenge de satser målbevisst på dommergjerningen. Å komme seg inn blant de 12 dommerteamene som skal dømme EM er utrolig bra, sier Pedersen.

Fakta om dommerteamet
Tom Henning Øvrebø (Nordstrand IF) ble internasjonaldommer i 1994 og opparbeidet seg en stor rutine i internasjonale kamper. Han var dommer i U21-sluttspillet i Sveits i 2002 og G18-sluttspillet i 2000. De seneste årene har Tom Henning vært regelmessig oppnevnt som dommer i landskamper og Champions League i flere sesonger.

Geir Åge Holen (Rælingen FK) og Erik Ræstad (Midsund IL) har begge lang erfaring som assistentdommere. De har i flere sesonger vært oppnevnt tett med Øvrebø og dannet et team som har levert gode prestasjoner internasjonalt og nasjonalt. Holen var assistentdommer i G19-sluttspillet i 2002 og U21-sluttspillet i 2006.

Jan Petter Randen (Hof IL) er tatt ut som reserve.

Les flere fotballsaker i Nettavisens fotballmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere