RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

STØTTER RODGERS: Vegard Heggem mener nordiren bør få tid.
STØTTER RODGERS: Vegard Heggem mener nordiren bør få tid. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Norsk helt fnyser av Liverpool-rykter

Sist oppdatert:
- Brendan Rodgers må få ro, sier Vegard Heggem.

Tidligere Liverpool-spiller Vegard Heggem (40) råder gamleklubben til å ha tålmodighet med manager Brendan Rodgers.

Liverpool har hatt en trøblete start på årets sesong, og manager Brendan Rodgers har blitt satt under tøft press fra omgivelsene.

Engelske medier har spekulert i at meritterte trenere som Carlo Ancelotti og Jürgen Klopp skal være interessert i å ta over på Anfield hvis muligheten byr seg.

Nei til Ancelotti

Heggem, som spilte for Liverpool fra 1998 til 2003, mener at nordiren bør få tid til å utvikle laget ytterligere.

- Brendan Rodgers har vist at han har potensial som trener. For eksempel for to år siden, da Liverpool ble nummer to i serien, men også midtveis i forrige sesong. Da var spillet tidvis glimrende, sier trønderen til NTB.

- Av og til blir man usikker på om han vingler litt i måten han ønsker å spille på, men det er ikke nok til å gjøre meg utålmodig. Jeg er ikke en av dem som mener at klubben må få inn en ny manager nå. Brendan Rodgers må få ro i fortsettelsen, legger Heggem til.

- Selv hvis Carlo Ancelotti blir tilgjengelig?

- Ja. Det vil følge risiko med Ancelotti også. Det finnes ingen garantier, svarer 40-åringen.

- Ikke i samme liga

Han trekker fram økonomi som et nøkkelelement.

- Jeg har sett en del tall som går på hvilke «verktøy» Liverpool har tilgjengelig i kampen om en topp fire-plassering. Det går for eksempel på lønn og overgangsmidler. Der er klubber som United, City, Chelsea og Arsenal i en helt annen liga, sier Heggem.

- Fansen krever likevel at resultatene og prestasjonene skal være på topp fire-nivå, men det henger jo ikke helt på greip, tilføyer han.

Trønderen etterlyser derfor mer tålmodighet.

- Hvis Liverpool skal spise kirsebær med de store, og kjempe om en topplassering i Premier League, er klubben avhengig av å få mer ut av mindre ressurser enn rivalene, sier Heggem.

Kort vei opp

Heggem innrømmer at ting ikke har gått på skinner så langt denne sesongen.

- Kvalitetsmessig og resultatmessig har laget fått en litt treg start. Likevel er det ikke langt opp til teten. Liverpool har god heng på topp fire, poengterer han.

Avstanden opp til Arsenal på 4.-plass er bare to poeng. Merseyside-klubben (9.-plass) har fem poeng opp til Manchester United på tabelltoppen.

- Liverpool har også hatt et par tøffe bortekamper i starten, minner Heggem om.

Trønderen trekker i tillegg fram at Daniel Sturridge er tilbake etter et langt skadeopphold. Sturridge (26) scoret to mål da de røde slo Aston Villa 3-2 lørdag.

- Når Liverpool spiller sin beste fotball er nøkkelen høyt tempo og en direkte spillestil. Det går for eksempel på kjappe kombinasjoner og spill på én touch. Da er Sturridge en viktig brikke. Han gir medspillerne gode alternativer i rom og på fot, fastslår Heggem, som også trekker fram Philippe Coutinho og Jordan Henderson som viktige bidragsytere. (©NTB)

Se siste episode av Tippemagasinet under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere