Gå til sidens hovedinnhold

Norsk hockeystjerne stormet svensk skandalekamp

Stormet banen da kampen mellom IFK og Malmö ble avbrutt.

Da kampen mellom IFK Göteborg og Malmö ble avbrutt, løp en person inn på banen. Det var ingen andre enn den norske hockeyprofilen Mats Rosseli Olsen, som nylig vant gull med Frölunda.

Nordmannen tok deretter en ball og skjøt i det ene målet før han ble ført ut av stadion av vektere.

- Elsker IFK og Frölunda. Alltid drømt om å score mål der. Gøteborg dere er best, skrev Rosseli Olsen senere på Twitter.

Hockeyprofilen forlot banen med et bredt smil og en t-skjorte med påskriften "SM Guld 2016".

- Kan få sparken
Aftonbladets Mats Wennerholm tror Rosseli Olsen kan være ferdig som Frölunda-spiller etter banestormingen onsdag.

- Hva tenkte han på? Ikke i det hele tatt kanskje. Og hva tenker Frölunda? Jeg har aldri vært med på noe liknende. Kan han i det hele tatt spille videre? I min verden har jeg vanskelig for å se det for meg, skriver Wennerholm i en kommentar.

Landslagssjef Roy Johansen samler VM-troppen til pressetreff og trening i Oslo torsdag, men sier til VG at Rosseli Olsen kommer først i helgen grunnet en skade.

- Dette hørtes rart ut. Jeg er ute og spiser med resten av laget nå, og har ikke så mye å si om saken. Jeg har ikke fått det med meg, sier Johansen til avisen.

Overfor Expressen opplyser Frölundas pressesjef Peter Kymmer at Rosseli Olsen har bedt om unnskyldning.

- Han har bedt alle om unnskyldning. Arrangøren, politiet, vakter og alt. At han bryter ordensreglene på en arena kommer vi til å ta med «Rosse» internt. Han fikk selv beskjed om at han kommer til å få bøter fra dem som deler ut det for slikt, sier Frölundas pressesjef Peter Kymmer til Expressen.

Se video av Rosselis banestorming her

Aleesami: - Hva gjør du?
Rosseli Olsen var på plass for å se blant andre kameraten Haitam Aleesami i aksjon for IFK.

Den norske landslagsbacken slo av en prat med kompisen da han ble kastet ut av arenaen.

- Jeg sa bare «hva gjør du?, men jeg vil ikke kommentere noe mer. Det er ikke min sak, sa Aleesami ifølge nyhetsbyrået TT.

- Det er en meget god kompis av meg, og jeg håper bare det ikke blir noe alvorlig ut av dette.

Kastet knallskudd
Kampen ble avbrutt et snaut kvarter før slutt etter en dramatisk hendelse.

Et knallskudd ble kastet inn på banen og eksploderte nær Malmö-innbytter Tobias Sana. Han reagerte ved å rive løs hjørneflagget og kaste det mot publikum.

Deretter besluttet dommer Jonas Eriksson å stoppe kampen og sendte spillerne i garderoben. Det sto 0-0 med ti minutter igjen av ordinær tid.

Tobias Sana har tidligere spilt for IFK Göteborg. Han var veldig opprørt og ble støttet i garderoben av spillere og ledere fra begge lag.

Dommeren besluttet i samråd med kampdelegat og politi at kampen ikke skulle spilles ferdig.

– Vår vurdering er at vi ikke kan spille videre. Dette er svært alvorlig. Det er et spørsmål om arbeidsmiljø, sa kampdelegat Pelle Höög til C More.

– Vi snakket om det som hadde skjedd og diskuterte om det var mulig å fortsette. Et knallskudd ble kastet nær en spiller og min assistent Mathias (Klasenius). Han gråt og var i sjokk, og det var ikke et alternativ å fortsette, sa dommer Eriksson.

– Å kaste knallskudd mot spillere, ledere og dommere er helt uakseptabelt.

Eriksson sa at linjemannen ikke var i stand til å fortsette.

– Mathias begynner å komme tilbake, men han er ikke klar til å fortsette. Medisinsk tror jeg han er i orden, men han er i sjokk. Det føles tungt at en dåre ødelegger fotballfesten for 17.000, sa han.

Tre norske spillere var på banen i Göteborg: Haitam Aleesami for hjemmelaget, Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem for Malmö.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar