Norsk klubb på kanten av stupet

KANTEN AV STUPET: Hønefoss sliter med økonomien.

KANTEN AV STUPET: Hønefoss sliter med økonomien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

- En alvorlig situasjon, opplyser styret.

Styret i Hønefoss BK informerer i en pressemelding onsdag kveld at klubben er i en svært alvorlig økonomisk situasjon for tiden.

Klubbens eksistens står nå i fare. Dette gjelder ikke bare for 1. divisjonslagets toppsatsing, men også for breddeklubben Hønefoss.

Det jobbes for tiden med å finne løsninger for å fortsette driften ut året og stake ut den videre veien for fotballklubben, opplyser styret.

- Fram til da ber vi om forståelse for at det blir gjort disposisjoner som er frustrerende for supportere, støttespillere og andre som har et hjerte i HBK. Vi vet at spillere og trenere, uansett hvem som har forlatt HBK, fortsatt vil kjempe for fornyet plass i OBOS-ligaen, skriver styret.

Så sent som onsdag ble det kjent at Alexander Groven forlater Hønefoss til fordel for Sarpsborg 08, som e følge av den økonomiske situasjonen.

- Dette har medført at ansatte har sluttet, spillere/trenere, ansatte og resten av klubbens frivillige er bedt om å bidra med lønnskutt, samt at spillere er solgt for å redusere klubbens totale kostnader, skriver styret.

- Vi håper å kunne ta grep som gjør at HBK kommer ut av denne situasjonen på begge beina, har et godt grunnlag for fortsatt å kunne videreutvikle gode fotballspillere i Hønefoss, ta del i og være en samfunnsaktør i distriktet som bryr seg og være et godt sted for barn og unge som ønsker å spille fotball, heter det i pressemeldingen.

Hønefoss ligger helt sist i 1. divisjon etter at 16 kamper er spilt. Klubben har kun kapret 12 poeng så langt i 2015-sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.