Norsk konsept skal prege VM

HANDSHAKE FOR PEACE: Iker Casillas og Gianluigi Buffon har hilst på hverandre utallige ganger. Her etter gruppespillskampen mellom Spania og Italia i EM 2012.

HANDSHAKE FOR PEACE: Iker Casillas og Gianluigi Buffon har hilst på hverandre utallige ganger. Her etter gruppespillskampen mellom Spania og Italia i EM 2012. Foto: Gabriel Bouys (Afp)

Handshake for Peace innføres i mesterskapet.

Handshake for Peace skal gjennomføres før og etter kamp under fotball-VM i Brasil.

Foran 2012-sesongen ble Handshake for Peace innført i den norske eliteserien. Nobels Fredssenter tok også kontakt med FIFA, som fattet interesse for konseptet og takket i 2012 ja til tilbudet om samarbeid.

- Samarbeidet med FIFA gir oss en ny og stor mulighet til å nå ut bredt med fredsbudskapet, og nå gleder vi oss til å se det i VMs åpningskamp i Sao Pãulo, sier informasjons- og formidlingssjef på Nobels Fredssenter, Linda Netland.

I 2013 skrev Nobels Fredssenter og FIFA en treårskontakt. Nobels Fredssenter får et økonomisk tilskudd som er øremerket satsing på barn, unge og undervisning.

- Fotballen forener millioner av mennesker på tvers av land, kulturer og språk. Det er viktig for å fremme respekt mellom mennesker. Handshake for Peace er både et sterkt symbol og en viktig handling for å fremme respekt mellom mennesker, sier Netland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.