Norsk landslagsprofil havnet midt i tribunebråk

BRÅK: Kampen mellom Olympiakos og Panathinaikos ble en trøblete affære. Faktisk så trøblete at den gresje regjeringen stanset alle fotballkampene i landet.

BRÅK: Kampen mellom Olympiakos og Panathinaikos ble en trøblete affære. Faktisk så trøblete at den gresje regjeringen stanset alle fotballkampene i landet. Foto: (Skjermdump YouTube)

- Det var en helt syk opplevelse, forteller Omar Elabdellaoui til Nettavisen.

Fotball skal være glede. Det skal være samlende, og det skal være lidenskap.

Enkelte steder er det ikke alle som klarer å få til nettopp dette.

Et av stedene er gresk fotball.

Hatoppgjøret mellom Olympiakos og Panathinaikos har vært gjenstand for bråk gjentatte ganger. Faktisk er det så ille at bortelagets supportere ikke har lov til å komme inn på stadion på kampdagene mellom disse lagene.

For en uke siden møttes lagene igjen, denne gangen på Panathinaikos' hjemmebane, og nok en gang ble det dramatisk rundt kampen. Faktisk såpass alvorlig at den greske regjeringen i ettertid av kampen gikk inn og stanset alle fotballkampene som skulle vært spilt den påfølgende uken.

Omar Elabdellaoui, norsk landslagsspiller og Olympiakos-spiller, spilte kampen for sitt lag, og forteller om dramatiske scener allerede et par timer før kampen kom i gang.

- Før kampen startet, så skjøt fansen fyrverkeri ned mot oss spillere og trenere. Fansen stormet banen og så videre. Det var helt sykt, forteller Elabdellaoui til Nettavisen.

(Saken fortsetter under bildet)

DRAMATISK: Omar Elabdellaoui opplevde det som skjedde i oppgjøret so meget dramatisk. Foto: Louisa Gouliamaki (Afp / NTB scanpix)


Direkte farlig
Alt dette skjedde allerede da spillerne var ute på gressmatta for å inspisere banen, et par timer før kampstart.

- Det var direkte farlig. Han ene på laget mitt ble truffet av en rakett og fikk et hull i genseren. De kastet også en stol på treneren vår. Vi kunne se at de siktet for å treffe oss, forteller han.

Elabdellaoui trakk seg tilbake og vekk fra banen så fort han merket at det var fare på ferde, og at det var de som valgte å bli litt lenger ute på banen som merket det verste før kampen startet.

- De spurtet inn i garderoben da Panathinaikos-fansen stormet banen, forteller Oslo-gutten.

(Saken fortsetter under bildet)

ENTRET BANEN: Her har gresk opprørspoliti entret banen for å stå i mot supportere som stormer banen. Foto: - (Afp / NTB scanpix)


Elabdellaoui truffet
Underveis i kampen slapp heller ikke Elabdellaoui unna gjenstandene som haglet fra tribunen.

- Et par ganger når jeg skulle ta innkast, så ble jeg truffet av flasker og lightere. Men det gikk bra for min del, sier Olympiakos-proffen, som slapp fra kampen uten skader.

Det er ikke første gangen denne sesongen hvor nordmannen opplever bråk i forbindelse med seriekamp i den greske ligaen. Men han forteller at han ikke tror greske supportere er noe verre enn fans i andre land.

- De elsker fotball og har lidenskap, og det er bra. Det er kun kampene mot Panathinaikos og PAOK at du merker at det er litt ekstra rundt. Da føler jeg at kampene betyr veldig mye for fansen, forteller han.

Dramatisk video
I videoen under kan man se hvordan bråket utartet seg i timene før kampstart.

Vertenes supportere skyter raketter mot personene som befinner seg ute på gressmatta, og man kan se at Olympiakos-trener Vitor Pereira bli truffet av en stol som kommer flyvende fra tribunen.

Kampen endte med 2-1-seier til Panathinaikos.

Etter at kampene som opprinnelig skulle vært spilt i helgen, ble utsatt, er det nå bestemt at man denne uken igjen skal spille seriekamper som planlagt.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.