*Nettavisen* Sport.

Norsk landslagstrener døde

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Øystein Gåre ble 56 år gammel.

19.09.10 14:24

Treneren for det norske U21-landslaget i fotball, Øystein Gåre, døde lørdag. Treneren hadde vært sykmeldt fra jobben som landslagssjef siden august i år. Han ble 56 år gammel.

Beskjeden om treneren bortgang kom lørdag kveld.

Gåre overtok det norske U21-landslaget etter Hallvar Thoresen i 2006, og er regnet som en av Norges mest erfarne trenere.

Ha hadde lang erfaring fra norsk toppfotball. Han hadde totalt 11 sesonger bak seg som trener og spillerutvikler i Bodø/Glimt, og vant «Kniksenprisen» for årets trener i Tippeligaen i 2003.

Prisen fikk han etter å ha ledet nordlendingene til sølv.

Toppfotball sjef Nils Johan Semb har kjent Øystein Gåre i over 25 år, og sier til NRK at hans bortgang kom svært overraskende.

- Vi har jo vært klar over at han har vært syk, men det har gått veldig fort. Det er fryktelig trist, og all min medfølelse går til familien og pårørende, sier han til statskanalen søndag.

Også i Bodø/Glimt-miljøet tar man nyheten om Gåres bortgang svært tungt.

- Hele Bodø/Glimt er i stor sorg. Med sin kompetanse, raushet og personlighet, har Øystein betydd mye for det Glimt har gjort i norsk toppfotball de siste 20 årene, sier daglig leder i Glimt, Bjørn Tore Hansen, til VG Nett.

Sjekk siste fotballnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.