RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PA Photos/Scanpix

Norsk selskap vil kjøpe engelsk klubb

Sist oppdatert:
Norske oljepenger kan bli redningen for tradisjonsrik fotballklubb.

Ifølge Sky Sports skal et norsk oljeselskap være i forhandlinger med League One-klubben Sheffield Wednesday om et oppkjøp. Det bekreftes at klubben er i forhandlinger med nordmennene.

De potensielle investorene ønsker enn så lenge ikke å bli navngitt, men det er altså snakk om et norsk selskap som vil betale klubbens skattegjeld på om lag seks millioner kroner.

- Forhandlinger i gang
- Vi har funnet en potensiell hovedinvestor, og forhandlingene er i gang med dette norske oljeselskapet, sier en talsmann for Sheffield Wednesday om oppkjøpsplanene til Sky Sports.

Tidligere Hartlepool-manager og sportsdirektør Chris Turner skal også være involvert i forhandlingene. Ifølge TV 2 har Turner tette bånd til Berge Gerdt Larsen, som via selskapet Independent Oilfield Rentals har vært inne på eiersiden i nettopp Hartlepool.

Det engelske fotballforbundet tillater imidlertid ikke samme eier å ha mer enn ti prosent eierandel i mer enn én engelsk klubb.

Også ved tidligere tidspunkt har Berge Gerdt Larsen blitt satt i forbindelse med et mulig oppkjøp av Sheffield Wednesday.

Tradisjonsrik klubb
Sheffield Wednesday ble grunnlagt tilbake i 1867, og var på 1990-tallet fast inventar i Premier League en periode. Klubben har vunnet toppserien ved fire anledninger, sist gang i 1930.

Laget står også med tre FA-cuptriumfer og én ligacuptriumf fra 1991. Da slo klubben, under ledelse av Ron Atkinson, selveste Manchester United 1-0 etter mål av Joe Sheridan.

De siste årene har klubben, som mange andre i England, slitt med økonomien, og rykket forrige sesong ned fra The Championship. Så langt ligger de som nummer 16 i League One.

Wednesday spiller sine hjemmekamper på Hillsborough Stadium. Stadionanlegget er kanskje mest kjent for ulykken i 1989 under FA-cupsemifinalen mellom Nottingham Forest og Liverpool der 96 Liverpool-supportere mistet livet etter at stadion ble overfylt, og trengsel førte til en av Englands største fotballskandaler og tragedier noensinne.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere