RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk sjumilssteg mot VM-sluttspill

Tønsberg 20140507. Landskamp fotball: Norge - Portugal (2-0). Norges Kristine Minde (t.v) og Ingvild Isaksen etter landskampen i fotball for kvinner mellom Norge og Portugal på Tønsberg gressbane. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Tønsberg 20140507. Landskamp fotball: Norge - Portugal (2-0). Norges Kristine Minde (t.v) og Ingvild Isaksen etter landskampen i fotball for kvinner mellom Norge og Portugal på Tønsberg gressbane. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: Trond Reidar Teigen
Fem poeng foran Nederland.

Santa Maria da Feira (NTB): Isabell Herlovsen og Maren Mjelde scoret i 2-0-seieren over Portugal som sendte kvinnelandslaget i fotball et sjumilssteg mot VM-sluttspill.

Even Pelleruds lag tok sin åttende seier i den åttende kvalifiseringskampen og er fem poeng foran rivalen Nederland når begge lag har to kamper igjen. Med borteseier mot Albania 13. september er VM-billetten i boks.

Går ikke det, trenger Norge ett poeng når Nederland kommer på besøk fire dager senere.

Albania har bare tre poeng på åtte kamper (tatt mot poengløse Hellas) og tapte 0-7 i Sarpsborg i fjor. Det er ingen grunn til at kampen mot Nederland skal bli spennende.

– Vi føler glede, lettelse og stolthet over at vi klart å gjøre jobben nok en gang. Dette er kjempegøy. Nå har vi veldig lyst til å avgjøre det i Albania, sa assistenttrener Roger Finjord til fotball.no.

Utfordring

Det var onsdagens kamp som var en utfordring for de norske. Portugal har vist seg i stand til å lage trøbbel for antatt bedre lag, og laget var nær ved å ta en tidlig ledelse. Et tidlig gjennomløp ble så vidt avverget til corner av Trine Rønning, og den endte med heading i tverrliggeren.

Vel midtveis i første omgang kom scoringen som roet de norske nervene. Mjelde satte opp Caroline Graham Hansen, som ga den videre til en umarkert Herlovsen. Dermed var Norge foran.

Bare ni minutter senere doblet Mjelde ledelsen med hodet på innlegg fra Ada Hegerberg, og dermed var det meste gjort.

Flotte mål

– Det var to flotte mål. Begge ganger kom vi ned på høyresiden etter meget gode angrep. Vi visste det var bakrom, og det utnyttet vi, sa Finjord.

– Vi spilte en veldig god første omgang. Vi hadde bra fart og trillet dem ut. Annen omgang ble litt lurvete og oppstykket. Vi ble nok litt engstelig for å få trøbbel. Vi skulle gjerne spilt mer også etter pause, men det lå så mye i potten i dag, så det handlet om å ro i land seieren.

Det gjorde de norske greit. Dermed kunne Even Pellerud og hans spillere feire en seier som langt på vei garanterer at de tilbringer neste sommer i Canada, der han i mange år var landslagssjef.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere