RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NORDMANN I JUVENTUS: Vajebah Sakor.
NORDMANN I JUVENTUS: Vajebah Sakor. Foto: Espen Hildrup

Norsk stortalent (19): - Jeg snakker mest med Pogba

Vajebah Sakor trener med Champions League-finalister.

Juventus opplever en vanvittig sesong med seriemesterskap, Coppa Italia-tittel og mesterligafinale. Midt i gulldrysset står Vajebah Sakor og gliser.

- Det er ekstremt deilig å være Juventus-spiller om dagen. Jeg var med førstelaget for litt siden, og det var veldig god stemning, sier Vajebah Sakor til NTB.

Det norske stortalentet kunne ikke bedt om en bedre fotballutdanning. 19-åringen spiller for rekruttlaget til Juventus og trener ofte med førstelaget, som denne sesongen kan ta en historisk trippel.

- Helt kaos
På telefon fra Torino beskriver Sakor en klubb i gledesrus etter å ha spilt seg fram til mesterligafinale og sikret seieren i serie A og cupen.

- Det var helt kaos her da vi vant i semifinalen mot Real Madrid. Jeg tror vi kan slå Barcelona i finalen. Det blir vanskelig, men jeg tipper vi vinner, sier han om mesterligafinalen som spilles 6. juni i Berlin.

Det har gått to år siden midtbanespilleren dro fra 2. divisjonsklubben-Asker til den italienske storklubben.

På den tiden har han lært italiensk, blitt sentral på Fabiano Grossos rekruttlag og blitt matchet på treningsfeltet med stjerner som Carlos Tevez, Gianluigi Buffon og Paul Pogba.

Kompis med Pogba
Den siste tiden har et travelt kampprogram gjort at det har blitt færre treninger med førstelaget, men Sakor er likevel fornøyd med egne prestasjoner når han har fått sjansen.

- Nå er jeg kjent med guttene, så det går veldig bra. Det er god læring. Jeg er jo ute etter å lære mest mulig, sier Sakor, som røper at han har blitt god kompis med en av klubbens aller største stjerner.

- Alle er veldig hyggelige, og jeg blir tatt godt imot på hver trening. Men jeg snakker nok mest med Pogba.

I skyggen av Ødegaard
Sakor regnes for å være et av Norges aller største fotballtalenter, men har det siste året kommet i skyggen av Real Madrid-yndlingen Martin Ødegaard.

Asker-gutten er glad for at norsk presse ikke følger hvert eneste spark på ballen.

- For meg går det veldig bra å slippe oppstyret, sier Sakor.

De to midtbanespillerne er begge gode med beina, men har også flere likhetstrekk i møte med journalister. Sakor snakker – i likhet med Ødegaard – svært ydmykt om stjernelivet og er mest opptatt av å prate om læring og utvikling.

- Jeg er utrolig glad på Martins vegne, og jeg håper virkelig at han lykkes, sier han.

Vanskelig sesong
Mens førstelaget til Juventus er ustoppelige om dagen, erkjenner Sakor at årets sesong har vært vanskelig både for han og rekruttlaget. Juve-rekruttene endte på fjerdeplass på tabellen og måtte ut i omspill.

Lørdag tapte de 1-2 for Palermos rekrutter i første runde og er dermed ferdige for sesongen.

- Sesongen har gått litt opp og ned. Jeg føler jeg har prestert bra når jeg har fått spille, sier Sakor og legger til:

- Vi er mange på midten og rullerer derfor mye. Jeg har fått spille en del kamper og fått spesialoppfølging i treningshverdagen min. Jeg føler at Juventus har en god plan for meg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere