RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk suksess i Hannover

Tor-Kristian Karlsen.
Tor-Kristian Karlsen. Foto: Göran Bohlin/VG/Scanpix
Sist oppdatert:
Du vet sannsynligvis at Tommy Svindal Larsen er en viktig mann for Nürnberg. Men visste du at Tor-Kristian Karlsen er en viktig mann for Hannover?

NÜRNBERG - HANNOVER 1-1: Tommy Svindal Larsen gjorde nok en gang en solid innsats på midtbanen til Nürnberg da de søndag spilte 1-1 mot Hannover i tysk Bundesliga.

Svindal Larsen og André Bergdølmo de to eneste norske spillerne i tysk fotball for tiden. Men den nordmannen som for tiden opplever største suksess i Bundesliga, er Tor-Kristian Karlsen i Hannover.

Mens Nürnberg (12. plass) og Dortmund (13.) kjemper på nedre halvdel, er Hannover plassert på en sterk femteplass i Tysklands øverste divisjon.

Teknisk koordinator
- Jeg er en slags konsulent eller assistent for manager Ilja Kaenzig. Jeg jobber eksklusivt med det sportslige i klubben, som rekruttering og talentspeiding, forteller Karlsen til TV 2 Nettavisen.

Den offisielle tittelen er «teknisk koordinator». Karlsen jobbet tidligere for Bayer Leverkusen, men takket ja da Kaenzig ville ha ham med over til Hannover i sommer.

- Vi har jobbet sammen i Bayer Leverkusen siden 2000. Da han fikk muligheten til å ta over som manager i Hannover, ble jeg spurt om å bli med - og takket ja.

Store muligheter
Det kan virke som om skrittet fra Leverkusen til Hannover er nedover, men Karlsen har en god forklaring på hvorfor han ble med Kaenzig.

- Klubben har et enormt potensial. Det er kun ett lag i byen, og alle er store patrioter. I Leverkusen er man mer bortskjemte. Dessuten er det en mindre by, forklarer 29-åringen.

Hannover bygger for tiden et nytt stadion, som skal brukes i VM i 2006. Når det står klart i løpet av kommende sommer, har klubben kapasitet til å huse 54.000 tilskuere på sine hjemmekamper.

Startet i England
Karlsen startet sin karriere som talentspeider i Watford, hvor han jobbet under Graham Taylor, den tidligere landslagssjefen til England.

- Jeg reiste opprinnelig til England som frilansjournalist. Men gjennom arbeidet i Watford fikk jeg tilbud om å gå inn i en tilsvarende rolle i Leverkusen, med ansvar for all utenlandsk speiding.

Den største suksessen til Karlsen er trolig Lucio. Nordmannen fikk den brasilianske midtstopperen til Bayer Leverkusen. Lucio regnes som en av verdens beste forsvarsspillere, og vant VM i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere