*Nettavisen* Sport.

Norske Charlotte lærer stjernene fotballtriks

Foto: Privat/©Disney, Emma Worgan

Nå er hun aktuell med nytt TV-program sammen med John Arne Riise.

05.05.12 12:08

Norske Charlotte Lade (24) er verdens beste kvinnelige fotballtrikser, noe som selvsagt ikke har gått ubemerket hen.

Ferdighetene med ballen har blitt hennes levebrød, og ført henne verden rundt for å lære fotballstjerner som Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo triks med lærkula.

I 2011 var Sykkylven-jenta også en del av Sky1s storsatsing «Wayne Rooney's Street Striker», der engelske seere fikk se Manchester United-stjernen prøve å lære noen fotballtriks av norske 24-åringen.

Nettavisen kan i dag avsløre at den norske blondinen snart er tilbake på tv-skjermen, som programleder for et splitter nytt fotballprogram på Disney XD, med navnet «XD Football Academy».

Programmet skal i første omgang sendes i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

- Jeg synes det ble veldig bra. Nå har jeg sett de første episodene, og jeg er kjempefornøyd, sier Charlotte Lade til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: ©Disney, Emma Worgan

Samarbeid med Riise
I fem episoder skal seerne få være med når norske Patrick Ski Iversen, sammen med to andre skandinaviske ungdommer, stifter nærmere bekjentskap med livet som fotballproff.

Med som læremester er den norske Fulham- og landslagsspilleren John Arne Riise. Han fungerte som en mentor for deltakerne, og får skryt av Lade for jobben han har gjort for programmet.

- Det var helt fantastisk å ha med John Arne. Han ordnet masse og stilte virkelig opp. Han viste guttene skyteteknikker, hvor harde treningene er og hva som kreves av profesjonelle spillere. Guttene fikk også alenetid med ham, der de fikk stille noen spørsmål og spille playstation med ham i huset hans. Det var nok stort for dem, sier hun.

Men å trikse med programlederen, det turte ikke Riise begi seg ut på.

- Jeg prøvde å lære John Arne noen triks, men han bare lo, og turte ikke være med. Det er vel flaut for guttene når en jente kan noe de selv ikke kan med en fotball. Men jeg kjenner ham fra før, og vi hadde en tullete tone hele veien, sier Lade og ler.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: ©Disney, Emma Worgan

Slibrige meldinger
Den norske 24-åringen har også opplevd skyggesiden av kjendistilværelsen. Etter at Sky1-programmet «Wayne Rooney's Street Striker» hadde gått på luften, mottok hun flere slibrige meldinger. Nå tror hun den tiden er forbi.

- Sånn skjer, men nå har jeg fått meg hemmelig telefonnummer og fjernet min personlige Facebook-konto, så nå får jeg nok ikke så mye, sier hun.

I tillegg til nytt TV-program, har hun flere baller i luften, og ble i fjor ansatt i Premier League-klubben Tottenham Hotspur. Nå bor hun i London, der hun stadig er på oppdrag for den engelske storklubben.

- Jeg holder på med alt mulig rart. I Tottenham er jeg med på pauseunderholdning, draktlanseringer og alle mulige arrangementer, forteller hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

Jobben som profesjonell fotballtrikser gjør at hun stadig omgås verdens største fotballstjerner. Det har hun bare gode erfaringer med, og har ikke opplevd noen stjernenykker i det hele tatt.

- Alle er veldig hyggelige, og de fleste er interesserte i hva jeg driver med, og spør ofte spørsmål om hvordan det er å leve av triksing og slike ting. Jeg har fått god kontakt med de jeg har jobbet med flere ganger, Rio Ferdinand for eksempel. Han har et eget fotballmagasin som driver med triksing, så han er veldig interessert og hyggelig, sier hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

Skryter av Ronaldo
- Du møter stadig verdens beste fotballspillere. Men har du møtt noen som er bedre enn deg til å trikse?

- Cristiano Ronaldo er nok bedre. Jeg gjorde en reklame med ham i fjor for en portugisisk bank, og han var veldig interessert i triksing. Han var også veldig hyggelig, sier hun.

- Lærte du ham noen triks?

- Jeg lærte ham litt forskjellig, det er jo så utrolig mange triks man ikke tenker over, man kan sette sammen forskjellige triks og slike ting.

- Hva er planene dine fremover?

- Jeg har jobbet med Disney-programmet siden september 2011, så nå skal jeg ha en liten ferie. Så får vi se hva som skjer fremover. Jeg har noen jobbtilbud jeg ikke kan fortelle så mye om ennå, sier hun.

Det er hvert fall ingen tvil om at hennes første programlederjobb ga mersmak.

- Det var veldig rart å stå foran kameraet, og det blir nok ikke siste gang, avslutter den talentfulle jenta.

PS: XD Football Academy har premiere på Disney XD 12. mai kl. 09.30, og sendes over fem episoder.

Her kan du se Charlotte Lade spille inn reklamefilm med Cristiano Ronaldo:

HTML EMBED

KONKURRANSE:
Vil du vinne en fotballbag signert av John Arne Riise, samt en fotball, cap, t-skjorte (medium barn), drikkeflaske, klistremerker, egen bag til fotballsko og refleks?

Da må du svare på dette spørsmålet:

Hvilket draktnummer hadde John Arne Riise i sin siste Liverpool-sesong?

Svaret sender du på mail til konkurranse@nettavisen.no

Vinneren blir offentliggjort på Nettavisen-sportens facebooksider fredag den 11. mai.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Øyvind Ludt (Nettavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.