*Nettavisen* Sport.

Norske klubber jakter LSK-Fofana

EN ARTIST: Moryke Fofana driblet av halve Glimt-forsvaret og scoret et av sesongens flotteste mål i forrige serierunde. Nå skal ivorianerens tjenester være ønsket av andre klubber i Tippeligaen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Det bekrefter agenten til den formsterke tippeligaspilleren.

- Det har vært flere henvendelser på Moryke Fofana fra flere norske klubber denne sesongen, sier Atta Aneke til Nettavisen. Han representerer ballartisten fra Elfenbenskysten.

- Naturlig med utlandet

Fofana (23) er inne i sitt siste kontraktsår med LSK, og foreløpig ønsker han ikke å undertegne ny avtale med romerikingene.

Aneke bekrefter at det har vært flere norske klubber på banen og forhørt seg med Lillestrøm om en mulig Fofana-signering. Han vil ikke navngi klubbene.

Klikk på bildet for å forstørre.

DRIBLEKONGEN: Moryke Fofana har vært i strålende form denne sesongen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Ivorianeren skal uansett ikke være veldig lysten på å spille for en av LSKs tippeligarivaler.

- Akkurat nå har det ikke vært aktuelt å gå til en annen klubb i Norge. Han tenker at utlandet er et mer naturlig steg, og han har det veldig bra i LSK. Der får han spille under en trener som har veldig tro på ham, og når han først skal være i Norge, stortrives han på Åråsen, sier Aneke.

- Er det aktuelt å bli værende i Lillestrøm?

- Han har alltid sagt at målet er utlandet, men han utelukker ikke å forlenge kontrakten med Lillestrøm hvis det ikke kommer riktig klubb på banen. Det har vært interesse fra noen utenlandske klubber, spesielt tyrkiske, men Fofana ønsker å velge riktig sted. Han utelukker ikke Tyrkia, men vil vente og se litt hva som skjer, sier Aneke.

- Bør bli i LSK

LSK-trener Runar Kristinsson har tidligere vært åpen om at han frykter dette blir siste sesong han har Fofana i stallen sin.

- Vi må bare vente og se hva som skjer. Han ønsker seg til utlandet, det vet vi, men det må være reell interesse. Jeg synes han bør utvikle seg litt til her. Vårt ønske er at han blir, men spillerne har også sterke stemmer, sa Kristinsson nylig til Nettavisen.

Lillestrøms sportsdirektør Torgeir Bjarmann sa følgende om Fofanas kontraktssituasjon da Nettavisen snakket med ham 16. mai:

- Vi får se hva som skjer til sommeren. Hvis det ikke skulle skje noe, kommer vi til å prøve å fornye kontrakten hans, det har vi allerede prøvd flere ganger. Nå skal vi vente og se hva som skjer, og de som eventuelt ønsker ham til sommeren skal by ganske bra, sier Bjarmann til Nettavisen.

- Vet du når Fofana kommer til å bestemme seg, Aneke?

- Jeg tipper det blir en avgjørelse i løpet av juni, sier agenten.


Se en fersk utgave av Nettavisens fotballprogram her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=RyXRnE_6EOcKfoY8v8og1mFmYqW_LU_Rykgzc9FQInrmLQgp2VYTzXy6wofYkn7uZVN0dl3xXofRMgBkoiZJPmG_k74_aOntprASitceCH6ORkf8OqZqvVUUYCTBfgjjxNf4pWzqyjE&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.