Norske Martin (18) debuterte for West Ham

DEBUT: Martin Samuelsen fikk sin ofisielle debut for West Ham. Her fra en treningskamp tidligere i sommer.

DEBUT: Martin Samuelsen fikk sin ofisielle debut for West Ham. Her fra en treningskamp tidligere i sommer. Foto: Craig Brough (Reuters / NTB scanpix)

Unggutten kom på banen i Europa League-kvaliken.

16.07.15 23:32

WEST HAM - BIRKIRKARA 1-0:

Unggutten Martin Samuelsen byttet i sommer klubb fra Manchester City til West Ham. I londonklubben har han alt fått noen sjanser.

I en treningskamp mot Peterborough nylig spilte han og scoret. Torsdag fikk 18-åringen sin debut i en offisiell kamp i europacupen.

West Ham møtte Birkirkara fra Malta i Europa Leagues andre kvalifiseringsrunde og nordmannen startet kampen på benken.

Et stykke ut i andre omgang, på stillingen 0-0, ble Samuelsen byttet inn.

Han fikk en halvtimes tid på banen.

Det var 20. juni i sommer at Samuelsen ble klar for West Ham, etter at kontrakten hans med Manchester City hadde løpt ut.

18-åringen ble forespeilet en plass på West Hams U21-lag kommende sesong, men sa han har et klart mål om å spille seg inn på A-laget.

I sommer har han fått muligheten til å vise seg fram av manager Slaven Bilic og gjort seg såpass bemerket at han nå slapp til i Europa.

Han sa følgende til Nettavisen om valget av West Ham. Den norske spilleren skal også ha hatt tilbud fra tyske Schalke 04.

- Det har vært de utallige samtalene jeg har hatt med den sportslige ledelsen, og den individuelle planen som de lager for hver enkelt spiller. Den så veldig spennende ut. Samtidig er det selvfølgelig moro å få være i Premier League, som er en veldig god liga, sa han til Nettavisen i juni.

Oppgjøret mellom West Ham og Birkirkara endte for øvrig1-0 til vertene. James Tomkins scoret vinnermålet helt på tampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag