Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske spillere ferdige i Liverpool

KLUBBSKIFTE: Tida i Liverpool er over for norske Ingrid Ryland (bildet) og Line Smørsgård.
KLUBBSKIFTE: Tida i Liverpool er over for norske Ingrid Ryland (bildet) og Line Smørsgård. Foto: Andrew Powell (Liverpool FC via Getty Images)
Sist oppdatert:
- Det er selvsagt vemodig.

Ingrid Ryland og Line Smørsgård er ferdig i Liverpool fotballklubb.

Både Ryland og Smørsgård ble hentet til Liverpool før årets sesong. De skrev under på ettårskontrakter, som nå ikke blir forlenget.

- Det er selvsagt vemodig, men karrieremessig er det helt greit. Jeg tar med meg en veldig nyttig erfaring fra en stor klubb med et veldig profesjonelt støtteapparat, sier Ingrid Ryland til NTB.

- Treningshverdagen har vært veldig, veldig bra, fortsetter hun.

Bedre nivå i England

Hun hadde egentlig bestemt seg tidlig i høst at hun ikke ønsket å forlenge kontrakten med rødtrøyene, men etter at de ansatte en ny trener ville både hun og klubben vurdere om de skulle fortsette samarbeidet. Slik ble det ikke.

Liverpool endte på sjuendeplass av de åtte lagene i den engelske toppserien. Ryland er klar på at nivået i den engelske ligaen er bedre enn i den norske toppserien.

- Det er vanskelig å sammenligne. LSK og Avaldsnes holder et veldig høyt nivå, men det er ekstreme forskjeller på topp og bunn i Norge. Personlig mener jeg det er altfor mange lag i Toppserien. I England er det åtte lag i den øverste divisjonen. Det burde det nok kanskje vært i Norge også, sier hun.

- De yngste i den engelske serien er 18-19 år, mens i Norge er du nesten som veteran å regne i den alderen, sier hun.

Vurderer ulike tilbud

Hvor ferden går videre for den tekniske backen er uvisst.

- Jeg ser på muligheter i Norge, Sverige og England. Det viktigste er et bra sportslig opplegg fra klubben sin side, og fortsette å være fotballspiller på heltid, sier Ryland.

Avaldsnes nevnes som mulig stoppested. Ryland spilte sammen med Avaldsnes-spiller og landslagskaptein Maren Mjelde i Arna-Bjørnar i sin tid. Den linken kan lokke Ryland til Haugalandet.

- Maren er en av mine beste venninner, så det stemmer at jeg har snakket med henne om forholdene i Avaldsnes. Men nå har de ingen trener på plass der ennå, så det er vanskelig å si noe om det sportslige opplegget neste sesong, sier hun.

Lørdag drar hun på ferie. Der blir det nok litt grubling på fotballframtiden.

- Jeg håper å ha en avklaring relativt raskt, avslutter bergenseren. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!