RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norske stjerner gråter for Leeds

Sist oppdatert:
- Det var tungt. Mitt største øyeblikk som fotballspiller kom mot Leeds, sier Jostein Flo. - Sønnen min ble litt paff da jeg sa at det ikke var håp, sier Kjetil Rekdal. Her forteller norske stjerner om sin lidenskap for Leeds.

- Dette var tungt. Jeg jobbet på VIP-tribunen på Marienlyst stadion søndag. Da jeg fikk høre 1-4 opplyste jeg VIP´ene om resultatet. Så måtte jeg bare ta fem minutters pause, sier en fryktelig skuffet Jostein Flo til TV 2 Nettavisen.

- De siste årene har egentlig vært et sammenhengende mareritt, men det tyngste slaget for meg kom nok allerede lørdag. Da Manchester City vant. Dermed måtte vi vinne de siste tre kampene, og det visste jeg ville bli vanskelig, sier langrennsstjernen Frode Estil til TV 2 Nettavisen.

- Jeg fulgte kampen på nettet, men det var ikke noe spesielt gøy i går. Sønnen min Niklas, som også er blitt Leeds-fan, spurte meg om det var håp. ”Det er nok ikke det. Det er 1-3 og vi har en mann utvist”, svarte jeg. Han ble litt paff, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV 2 Nettavisen.

- Er man supporter så er man supporter, men verden ramler ikke sammen lenger når Leeds taper. Det var verre før. Da kunne jeg være pottesur helt frem til neste kamp etter et tap. Samtidig kan man ikke unngå å bli berørt da man ser ”Leeds rykket ned” på tekst-tv og alle andre steder, legger han til.

En lang rekke norske kjendiser er ihuga Leeds-supportere. Bård Tufte Johansen var ikke tilgjengelig for kommentar mandag. Andre norske Leeds-supportere er Tore Pedersen og Fredrik Kjølner.

Blir med videre
Flo, Estil og Rekdal understreker at de vil følge Leeds i tykt og tynt også etter nedrykket, men er svært skeptiske til om det blir en snarlig retur til Premier League.

- Jeg er redd det kan ta tid å snu denne trenden. Klubben må begynne på nytt igjen, og på sikt tror jeg at det kan bli bra. Leeds har jo en stor og trofast tilhengerskare. Men jeg tror ikke på opprykk igjen i løpet av de neste par årene. Leeds vil nok være nærmere å rykke ned igjen, enn å rykke opp neste sesong, sier Estil.

- Klubben må opp i løpet av noen får år. Jeg ser for meg et par år midt på treet i 1. divisjon, men så må de opp. Hvis de får frem talenter, men ikke rykker opp, så vil de bli plukket opp av andre klubber. Da vil man fort surre rundt i en vond sirkel. Og det er ikke lett å rykke opp. Sist vi var nede var vi nede i åtte år, sier Rekdal.

Flos største øyeblikk
For Jostein Flo var nedrykket spesielt tungt, og han husker tilbake til det han beskriver som hans største øyeblikk på fotballbanen rent personlig.

- Jeg spilte for Sheffield United mot Leeds, og utliknet til 2-2 mot slutten. Da jeg kom hjem koste jeg meg med samme side på tekst tv hele kvelden. Det var rart å score mot Leeds, men tenk, det stod om Flo og Leeds på samme side, sier han.

- Det har vært større fotballøyeblikk, men for meg personlig er det det største, legger han til.

- En av mine artigste øyeblikk var da jeg dro på Tottenham-Leeds i 1991/92-sesongen. Jeg hadde med meg fem kompiser som alle var Tottenham-fans, og vi satt midt blant Spurs-fansen. Leeds vant 3-1, og den eneste som jublet var meg. Alle kikket, mimrer Rekdal.

- Hva var det første du tenkte på da du stod opp i dag. FFK eller Leeds?

- hehe..det var nok Fredrikstad, sier Rekdal glisende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere