*Nettavisen* Sport.

Norske supportere tar forholdsregler før bortekampen mot Ungarn

President i den norske supporterklubben Oljeberget, Lars Olav Nordbø Karlsen, oppfordrer de som skal se den kommende landskampen i Ungarn om å ikke fortelle hvor de skal bo i Budapest på arrangementsiden for kampen på Facebook. Foto: (Facebook / NTB Scanpix)

Mottok meldinger fra ungarske fans på Facebook.

Leder i den norske supporterklubben Oljeberget, Lars Olav Nordbø Karlsen, oppfordrer nordmenn om å ta noen forholdsregler i forbindelse den viktige bortekampen mot Ungarn neste måned.

15. november blir det klart om Norge kvalifiserer seg til EM i Frankrike neste sommer når landslaget møtet Ungarn i den siste playoff-kampen i Budapest. Interessen har vært enorm for både borte- og hjemmekampen.

Til Budapest reiser over 1100 norske supportere for å få med seg oppgjøret på Groupama Arena etter at bortebillettene ble utsolgt på under 30 minutter.

Det er disse supporterne som nå blir oppfordret til å ta noen forholdsregler.

Klikk på bildet for å forstørre.

Supporterleder for Oljeberget, Lars Olav Nordbø Karlsen, kommer med denne oppfordringen på Facebook. Foto: (Facebook)

Meldinger på ungarsk

Den siste tiden skal det nemlig ha kommet flere mindre hyggelige meldinger på ungarsk på arrangementsiden til kampen på Facebook.

Nordbø Karlsen sier til Nettavisen at han har slettet meldingene og i stedet opprettet en lukket gruppe på Facebook. Samtidig oppfordrer han nordmenn om å ikke dele informasjon om hvor de skal overnatte i Budapest eller hvor festen før og etter kampen skal være.

- Jeg er ikke så veldig god i ungarsk, men når Google Translate forteller at noen skal pule både meg og julenissen, så tenkte jeg at det var greit. Det kan være greit å ta forholdsregler, sier Karlsen til Nettavisen.

Han er imidlertid tydelig på at han ikke frykter at det skal bli noe bråk i den ungarske hovedstaden.

- Jeg tror vi skal være forsiktige med å skape frykt hos folk. Vi reiser ikke til noe farlig land. Det er et turistland med mye spennende å se, sier supporterlederen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD STEMNING: Det er ventet over 1000 norske supportere til Budapest når det norske herrelandslaget i fotball skal møte Ungarn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Likevel mener han at det aldri skader å passe litt ekstra godt på.

- Vi reiser på en kamp som ikke bare betyr mye for oss, men som også betyr veldig mye for dem. Vi er ganske mange, så det føles ikke utrygt. Det handler bare om å være litt forsiktige, forklarer Karlsen.

- Hvis man skal gå i norske supporterklær, så kan det være greit å holde seg sammen med andre norske supportere, sier supporterlederen.

NFF samarbeider med ungarsk politi

Sikkerhetsrådgiver i Norges Fotballforbund, Geir Ellefsen, sier de ikke har fått noen indikasjoner på at det vil bli supporterbråk i Budapest.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sikkerthetsrådgiver i NFF, Geir Ellefsen, forteller at politiet i Ungarn har fokus på at norske supportere skal ha det trygt i Budapest når Norge møter Ungarn 15. november. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Han forteller til Nettavisen at han allerede har vært i kontakt med ungarsk politi som vil jobbe hardt for å ivareta sikkerheten til de norske supporterne.

- Politiet i Ungarn har veldig fokus på at alle de norske supporterne skal ha det trygt og godt i Budapest. Jeg har selv snakket med dem og de legger sine planer slik at norske supportere skal ha det trygt. Det er ingenting som tilsier noe annet, forteller Ellefsen til Nettavisen.

Sikkerthetsrådgiveren synes imidlertid det er bra at norske supportere tar forholdsregler.

- Det er aldri vits å fortelle noe mer enn man må. Det er vanlig prinsipp det. Men i utgangspunktet er det ingenting som tyder på at det skal bli noen problemer der. Vi har tett samarbeid med både fotballforbundet i Ungarn og politiet i Budapest, sier Ellefsen.

- Absolutt trygt

Heller ikke det ungarske fotballforbundet virker å frykte at det skal bli noe bråk når nordmenn kommer på besøk i Budapest.

Nettavisen har vært i kontakt med forbundet som mener nordmenn ikke har noe å frykte.

- Det er absolutt trygt for norske supportere å reise til Budapest når som helst, sier Gábor Barisca i det ungarske fotballforbundet til Nettavisen.

Ungarn er siste hinder for det norske fotballandslaget på veien til EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer. Det hele skal avgjøres over to kamper. Første kamp spilles på Ullevaal 12. november, før returkampen spilles i Budapest tre dager senere.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.