RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: Scanpix)

Norway Cup til 35,2 millioner

Sist oppdatert:
Verdens største fotballturnering gjør Bækkelaget til en av Norges rikeste breddeidrettsklubber.

For det er Norway Cup som finansierer store deler av tilbudet for BSKs 1700 medlemmer. Fjorårsregnskapet, som turneringssekretariatet ikke ville utlevere til TV 2 Nettavisen, viser at 35,2 millioner av driftsinntektene på vel 36,3 millioner kroner kommer fra fotballuken på Ekebergsletta.

Kostet 29,9 millioner
Turneringen kostet i fjor 29,9 millioner, og dermed sitter klubben igjen med litt over fem Norway Cup-millioner. Etter at andre utgifter var dekket, gikk Bækkelaget to millioner kroner i pluss.

- Omsetningen i Norway Cup er den store inntektssiden i klubben, og i tillegg samler vi inn en million i medlemskontigent og kommunale bidrag. Det som ikke er med i klubbregnskapet, er treningsavgifter og dugnadsinntekter fra de ulike idrettsgruppene i Bækkelaget, sier klubbens styreleder, Bjørn Torstein Olsen.

1200 frivillige
Han anslår at klubben inkludert idrettsgruppene totalt sett har årlige inntekter på 40-45 millioner. I tillegg kommer kvinnenes elitelag i håndball.

- Vi er nok en av de klubbene med best økonomi i idretts-Norge, og det er ikke tvil om at det skyldes Norway Cup og fantastisk frivillig innsats fra BSK-medlemmene under turneringen. Hele 1200 medlemmer jobber dugnad på Norway Cup - og det midt i ferien.

5,8 millioner på bok
Bækkelagets Sportsklub finansierer blant annet driften av Bækkelagshallen og gressbanen på Sportsplassen med Norway Cup-inntektene. I tillegg til eiendeler verdsatt til 8,1 millioner, har kubben 5,8 millioner på bok.

Årets Norway Cup er nok en gang den største i turneringens historie, men likevel har Bækkelaget budsjettert med 1,4 million mindre i turneringsinntekter enn i fjor, og med klubboverskudd på vel en halv million mot 2004-resultatet på to millioner.

Frykter regn
- Vi har nøkterne budsjetter. Fjoråret var topp både i deltakermengde og når det kom til været. Selv om vi nå er større enn noen gang, avhenger inntektene veldig av været. Mye regn fører til kampflytting. Da renner pengene ut og mindre kommer inn. Men med glimrende vær gjør vi det enda bedre enn i 2004, sier styreleder Bjørn Torstein Olsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere