*Nettavisen* Sport.

Norway Cup tjente 6 mill.

Foto: (Scanpix)

Til tross for det dårlige været ble det ny omsetningsrekord for Frode Kyvåg & Co. i fjor.

29.07.06 09:58

Verdens største fotballturnering økte inntekten med 2 millioner, og hentet inn hele 37,3 millioner i fjor.

Dermed fikk arrangør Bækkelagets Sportsklub (BSK) et turneringsoverskudd på hele 6 millioner. Etter at andre kostnader er trukket fra, viser klubbregnskapet et resultat på 2,8 millioner mot vel 2 millioner i 2004.

10,4 mill. i egenkapital
- Vi sitter nok på mer enn de fleste idrettsklubber. Men vi driver etter forsiktighetsprinsipper, medgir BSK-formann Eldar Børsum.

For med fjorårsresultatet kunne BSK øke egenkapitalen sin til 10,4 millioner, og har bare 2,5 millioner i gjeld.

- Turneringen er alfa og omega for Bækkelaget, og det er vanskelig å tenke seg klubben uten turneringen, sier Børsum.

Man klarer bare å avvikle 4400 kamper og overnatting og bespisning for over 30.000 på en uke ved hjelp av mange, mange frivillige. Klubben stiller med rundt 1200 fra de seks idrettsgrenene til massiv dugnad.

Får 70 kr. timen
- Gruppene våre får tilskudd ut fra hvor mange timer de legger ned. I timelønn blir det skralt, kanskje rundt 70 kroner. Men til sammen deler de 1,8 millioner, og ville slitt uten de pengene, forteller Børsum.

De fem inntektskildene til Norway Cup er:

- deltakeravgift/startkontigent -19,87 millioner

- sponsor/arena/annonser - 6,28 millioner

- salg på Ekebergsletta - 5,20 millioner

- innkvartering/hoteller - 3,80 millioner

- statlige bidrag - 2,2 millioner

Salget på Ekebergsletta er den eneste posten som har falt siden 2004. Dårlig vær må ta skylden for at det kom inn vel 1 million mindre her i fjor.

Klubbformann Børsum forteller at Bækkelagets Sportsklub legger opp til å bruke noen av millionene til å oppdatere friidrettsbanen sin og på å bygge kunstgressbane på Ekeberg. Dessuten planlegger man å benytte de gamle garderobebyggene ved Ekeberghallen til nye kontorlokaler.

- Vi er i dialog med kommunen om å ominnrede lokalene, og håper å kunne samle hele klubben rundt Ekeberghallen i fremtiden.

VISSTE DU AT...

- 1537 lag og 30.000 deltakere fra 45 nasjoner var med i Norway Cup i 2005.

- Bækkelagets Sportsklub stilte med 1257 frivillige under fjorårets turnering. I tillegg deltok 400 frivillige fra medarrangørene.

- Gothia Cup i Sverige, de to danske Danacup'ene, Helsinki Cup i Finland og Harlem Cup i Holland regnes alle som «seriøse konkurrenter», heter det i Strategidokument Norway Cup.

- turneringen har blitt spilt siden 1972.

- Dagbladet er medarrangør av Norway Cup og har en person i turneringsstyret. 700 medierepresentanter er akkreditert i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.