*Nettavisen* Sport.

Notodden: – Urimelig erstatningssum

Notodden Fotballklubb mener pengebeløpene Jukka Sakari Hakala og Terje Reinertsen ble tilkjent i lagmannsretten, var altfor høye.

Oslo (NTB): Notodden vant første runde i tingretten, men i Agder lagmannsrett tok saken en ny vending. Hakala ble tilkjent 665.000 kroner i erstatning, mens Reinertsens erstatning ble satt til 261.000 kroner.

Les også: Skjebnesak for norsk fotball

For Notodden er pengebeløpet av stor betydning. Klubben mener lagmannsretten var i overkant hyggelige mot spillerne da erstatningssummen ble fastsatt.

– I tilfelle spillerne skulle få medhold, hvor mye penger skal det resultere i? Vi mener det er altfor høye erstatninger, sier Notodden-advokat Lars Holo til NTB.

NISO-leder Joachim Walltin er ikke så opptatt av størrelsen på beløpene, men presiserer at de er i henhold til lønnen spillerne skulle hatt resten av den opprinnelige kontraktstiden. Reinertsen hadde i utgangspunktet kontrakt til 30. november 2010, mens Hakala hadde kontrakt til 31. desember 2011.

– Det er ikke først og fremst summene vi tar hensyn til, men kontraktene. Men det (erstatningskravene) er en risiko klubben tar når den inngår en avtale, sier Walltin. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.