*Nettavisen* Sport.

«Nu kör vi!»

HELTEN: Jakob Orlov ble helten for Brann. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brann stanget og stanget, men så dukket Jakob Orlov opp.

09.08.14 01:09

BRANN - AALESUND 1-0:

BRANN STADION (Nettavisen): Jakob Orlov ble den store helten da han reddet Brann mot Aalesund fredag kveld.

For etter at Brann hadde misbrukt sjanser i 82 minutter, dukket svensken opp og banket inn 1-0 for hjemmelaget. Det holdt til seier for bergenserne.

- Det var herlig, sier Orlov om målet til Nettavisen etter kampen.

- Laget jobber i dag, og det gjør publikummet også. Det føles veldig godt, sier svensken.

Målet kan bli uhyre viktig for Brann, som er på desperat poengjakt i håp om å unngå nedrykk.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: Rikard Norling var en svært fornøyd mann etter seieren mot Aalesund. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Med tre poeng mot Aalesund, er bergenserne nå tre poeng bak Bodø/Glimt på kvalifiseringsplass. Glimt har imidlertid én kamp mindre spilt en Brann.

Lettet Norling
Brann-trener Rikard Norling var en svært lettet mann etter seieren mot Aalesund fredag kveld.

På spørsmål fra Nettavisen, om hva han tenker om lagets tabellsituasjon nå, svarer svensken enkelt:

«Nu kör vi!», sier Norling til Nettavisen, før han går over til kjente fraser.

- Vi tar en kamp av gangen. Vi har gjort det lenge. Vi har fått til prestasjoner som har vært verdt så mye mer enn det vi har fått tilbake. Vi må bare fortsette å kjøre på, sier Brann-treneren.

Norling tok seg også tid til å skryte av sin matchvinner etter kampen.

Orlov har fått kritikk fra enkelte hold om at han ikke har scoret nok mål i forhold til de fire millionene Brann har betalt. Men Norling er fornøyd.

- Jeg har fått det jeg hadde forventet meg. Han får fortsette her nå. Han er i en fantastisk klubb som utvikler hans offensive spill. Det er bare for ham å fortsette, sier Norling.

Jönsson: - Det er alvorlig
Seieren mot Aalesund betyr også at Brann tar innpå laget fra Sunnmøre på tabellen.

Etter fredagens oppgjør er bergenserne nå kun tre poeng bak Jan Jönssons menn.

Aalesund-treneren sier at han innser alvoret.

- Det er alvorlig og den følelsen har vi hele tiden. Vi er i en alvorlig situasjon og vi vet hvor vi befinner oss, sier Jönsson til Nettavisen.

Svensken hadde lite å si på at Brann stakk av med alle poengene fredag.

- Det er en svak kamp fra vår side. Jeg føler meg tvunget til å gjøre endringer etter 30 minutter når det ble mer og mer Brann. Vi ofrer Mos litt offensivt i pausen og så får vi en ganske bra effekt på det. Kampen dør litt ut. Målet er vel den eneste målsjansen de har i andreomgang. Vi er litt farlige i noen tilfeller, men vi gjør ingen bra kamp, så det er ikke så mye å si på det, forklarer Jönsson.

Bom, bom, bom
Flere hadde på forhånd kalt oppgjøret mot Aalesund en skjebnekamp for Sportsklubben Brann. Bergenserne har hatt en grusom sesong til nå, og trengte sårt tre poeng i kampen mot nedrykk.

Og det så ut til at Brann-spillerne hadde innsett alvoret, for det var Brann som åpnet best på Stadion fredag kveld.

Kun ni minutter var spilt da Andreas Vindheim slo et godt innlegg fra dødlinjen. Foran mål ventet Kristoffer Barmen, men headingen til Brann-spissen gikk like over målet til Sten Grytebust.

Minuttet senere skulle Barmen få sjansen igjen, da Erik Huseklepp la inn i boksen, men igjen var headingen fra Barmen for svak, og avslutningen gikk rett på Grytebust.

Klikk på bildet for å forstørre.

BOM, BOM, BOM: Kristoffer Barmen slet med å finne veien til mål før pause. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)


Til tross dominans fra hjemmelaget, viste gjestene fra Ålesund etter 11 minutter at de ikke heller var helt ufarlige.

Leke James lekte seg forbi Erlend Hanstveit i Brann-forsvaret, før han sendte ballen videre til Mustafa Abdellaoue. Mos klarte imidlertid ikke å ta vare på sjansen alene fra 16 meter, og avsluttet rett i klypene på Piotr Leciejewski.

Enorme sjanser
Nesten 14.000 tilskuere hadde tatt turen til Brann Stadion fredag kveld, og det så ut til å tenne hjemmelaget. Brann var klart best før hvilen mot Aalesund, og etter 16 minutter var hjemmelaget svært nære ved å ta ledelsen.

Brann fikk frispark etter at Erik Huseklepp ble stoppet like utenfor gjestenes 16-meter. Dødballen la Fredrik Haugen vakkert på bakerste stolpe. Men for tredje gang på rad, klarte ikke Kristoffer Barmen å få ballen i mål, til hjemmefansens store fortvilelse.

Til tross for misbrukte sjanser, ga Brann aldri opp, og fortsatte presset mot Aalesund målet. Etter 24 minutter var det Huseklepps tur til å skape problemer for gjestenes forsvar. Brann-vingen fikk ballen fra cirka åtte meter, hvor han forsøkte å lure ballen inn på nærmeste stolpe. Men en våken Grytebust fikk avverget skuddforsøket.

Hjemmelaget fortsatte å skape sjanse på sjanse utover omgangen, og var spesielt farlige fra høyresiden, men gang på gang stod enten Grytebust i veien, eller så gikk avslutningene like utenfor.

Nærmest var Huseklepp som traff stolpen etter 30 minutter, før ballen gikk i ryggen til Grytebust og ut. Men til pause stod det smått utrolig fortsatt 0-0.

Klikk på bildet for å forstørre.

BOMMET: Kristoffer Barmen klarte ikke få ballen i mål fredag kveld. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Barrantes-sjanse
Etter hvilen var det Aalesund som skulle skape den første muligheten. Brann-forsvaret hang ikke med da Michael Barrantes ble spilt alene igjennom. Men fra litt spiss vinkel satte costarikaneren ballen i nettveggen.

Det var imidlertid liten tvil om at det var Brann som var det beste laget i Bergen fredag kveld.

Utover omgangen fortsatte hjemmelaget å kjøre kampen, men i motsetning til førsteomgang slet bergenserne noe mer med å komme til de klare målsjansene.

Flyttet Karadas opp
Med litt over 20 minutter igjen på klokken, gjorde Brann-trener Rikard Norling grep på topp hos Brann.

Svensken sendte Azar Karadas opp fra midtstopperplass og opp i angrep, og inn kom Jonas Grønner.

Som ventet, begynte hjemmelaget å slå langt opp mot Karadas etter taktikkendringen. Noe som så ut til å frustrere Aalesund-forsvaret.

Etter 73 minutter slapp Brann-fansen jubelen løs da Jakob Orlov satte ballen i mål etter å ha mottatt ballen fra lagkamerat Grønner.

Men jubelen ble kortvarig, ettersom dommeren allerede hadde vinket Grønner av for offside.

Orlov avgjorde
Ti minutter senere skulle imidlertid Brann-fansen endelig få noe å juble for.

Jakob Orlov gjorde nemlig alt rett da han banket ballen i mål fra 16 meter.

Aalesund klarte aldri å svare Brann, og rødtrøyene kunne dermed juble for samtlige tre poeng fredag kveld.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag