RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Null poeng, Jan Jönsson!

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Sist oppdatert:
Etter to serierunder står Rosenborg uten poeng i Tippeligaen.

ROSENBORG - STABÆK 1-2:

Rosenborg tapte mot Brann, mens Stabæk fikk grisebank av Lillestrøm i serieåpningen.

Det var derfor to svært revansjesugne lag som møttes til dyst på Lerkendal søndag kveld.

Begge lag trengte desperat poeng, og spesielt Rosenborg hadde press på seg til å levere.

Det gjorde Jan Jönssons menn imidlertid ikke.

- Press på oss
For til tross for at trønderne hadde de fleste sjansene og ballen mest, så maktet ikke den regjerende seriemesteren å putte ballen i nettet mer enn én gang. Det er som kjent ikke bra nok, når motstanderen gjør det samme to ganger.

Dermed står Rosenborg uten poeng etter de to første serierundene av årets Tippeliga.

- Dette betyr selvfølgelig at det er press på oss. Men det var også press på oss før denne kampen. Dette er ingen krise, sier RBK-sjef Jan Jönsson til TV 2.

- Men nå er vi vel ikke bedre enn null poeng. Men jeg kan ikke stå her å beklage meg over det. Prestasjonen er ganske bra, og det lover bra, sier svensken.

Ungguttas omgang
Det skulle likevel bare gå drøye fem minutter før trønderne var i tet.

En presis pasning fra Markus Henriksen fant Rade Prica. Spissen flikket videre til kollega Mushaga Bakenga, som ga tilbake til svensken. Jan Kjell Larsen stoppet imidlertid avslutningen.

Men Stabæk-keeperens flotte beinparade skulle være forgjeves. På returen var nemlig unggutten Bakenga våken og satte inn ledermålet. Et meget godt angrep av Rosenborg i forkant av målet.

Men det er imidlertid ikke bare Rosenborg som har lovende unggutter med nese for mål. Også i Stabæk har man spillere som virker spennende, og Jørgen Hammer er en av disse.

Etter 26 minutters spill viste han seg fram.

Forsvarsspillet vertene vartet opp med i samme situasjon var imidlertid langt fra imponerende. Etter et hjørnespark ble ballen liggende død inne i feltet. Hammer takket, bukket og satte kula i buret.

Utover scoringene var det hjemmelaget som hadde ballen mest, men slet med å omsette sjansene. Rade Prica var kanskje nærmest etter 40 minutter, men Larsen stoppet svenskens heading.

Nykommer scoret
Etter pause fortsatte spillet i samme spor. Det var trønderne som styrte spillet og skapte de aller største sjansene, men foran mål lyktes det ikke like bra for fjorårets seriemestere.

Per Ciljan Skjelbreds gode skudd etter 59 minutter ble stoppet av en god Jan Kjell Larsen, mens midtstopper Jim Larsen feide sitt skudd like utenfor målet til Stabæk-keeperen.

I stedet var det gjestene som skulle lykkes, kvarteret før slutt. Et innlegg fra Bjarni Eiriksson, ble stusset mot mål av Mikkel Diskerud. Daniel Örlund i RBK-buret reddet imidlertid mesterlig.

Returen kunne han imidlertid ikke gjøre mye med. Den omsatte Gilles Ondo i nettet.

Like i forkant av scoringen var det flere RBK-spillere som mente at ballen hadde vært ute over sidelinjen, men dommer Per Ivar Staberg var ikke av den oppfatning.

Etter Stabæk-målet dyttet Rosenborg mye folk framover i jakten på en utligning, men i stedet for en utligning, ebbet i stedet kampen ut mot slutten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere