Nullen sprakk for Liverpool

Foto: AFP/Scanpix

Liverpool kom til Lisboa med ett stort mål for øyet: Å holde tett bakover. Det holdt i 83 minutter.

22.02.06 07:17

BENFICA - LIVERPOOL 1-0: Liverpools keeper Pepe Reina hadde ikke sluppet inn mål i Champions League siden 13. september, men etter 573 spilleminutter måtte han gi tapt. Han var bare 85 minutter fra Edwin van der Sars turneringsrekord fra 1996 da Luisao headet inn 1-0 for Benfica.

Rafael Benitez valgte å spare Steven Gerrard på grunn av en liten lårhøne, og lot kapteinen starte kampen på benken sammen med formsterke Dietmar Hamann. Det så lenge ut til å være et klokt trekk. Liverpool styrte det meste før pause, men ble i overkant passive etter hvilen.

Heller ikke Benfica klarte å skape så voldsomt mye, og sånn sett er det rimelig å anta at Benitez fikk det kampbildet han ønsket seg.

Men seks minutter før ordinær tid var over, kom scoringen som gir hjemmelaget et godt utgangspunkt i denne åttedelsfinalen. Petit slo et presist frispark fra 35 meter inn i feltet, ballen fant veien til midtstopper Luisaos hode, og brasilianeren headet kontant inn kampens eneste mål. Det irriterte Benitez, som på forhånd hadde gitt sine spillere nøye instrukser om Benficas dødballer.

- Vi forsvarte oss bra og styrte kampen. De skapte ingen sjanser før de scoret. Det var synd. Meningen var å kontrollere kampen, og forsøke å score på en kontring, sa Benitez ifølge TV3 etter kampen.

Dette er for øvrig Liverpools første tap i Champions League siden 23. november 2004, da Monaco vant 1-0 over Merseyside-laget. Liverpool mistet også Momo Sissoko tidlig i kampen. Midtbanekrigeren fikk et spark i ansiktet. Omfanget av skaden var ikke kjent tirsdag kveld.

- Han er på sykehuset og undersøkes nå. Vi må vente på resultatene, sa Benitez.

Returkampen spilles på Anfield 8. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.