Ny Barca-drakt vekker oppsikt

Foto: Afp/Scanpix

Barcelona-stjerne måtte rykke ut og ta den i forsvar. Se den omdiskuterte drakten her.

22.05.12 20:44

Tirsdag offentliggjorde Barcelona sitt nye draktsett for 2012/2013-sesongen.

Lanseringen har ikke gått stille for seg. Barcelona-fansen er særlig kritiske til klubbens nye bortedrakt, en drakt som skal «feire klubbens måtte å spille fotball på».

Vekker reaksjoner
Bortedrakten, som begynner i oransje farger og tones over til gult, har blant annet blitt sammenlignet med alkoholdrikken «Sex on the beach», og har blitt et yndet mobbeobjekt på nettsamfunnet Twitter.

«Reaksjonane på dei nye Barca-draktene er så negative at Gerard Piqué har gått ut og trøsta folk med at draktene ser betre ut på menneske enn dukker», skriver Canal Plus-kommentator Magnar Kvalvik på sin twitterkonto.

- Draktene ser bedre ut på mennesker enn på dukker, sier nemlig Barcelona-forsvarer Piqué ifølge spanske Sport.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters

Miljøvennlige
Også hjemmedraktene har møtt reaksjoner. Den spanske storavisen Marca har omtalt draktene, og på få timer har artikkelen skapt voldsom debatt i kommentarfeltet.

- De er veldig annerledes, moderne og ser bra ut når noen har dem på seg. De har mye farge og er veldig vakre, sier Pique.

Hver drakt er laget av 13 resirkulerte plastflasker, og beskrives som meget miljøvennlige. Så spørs det om det er en trøst for Barcelona-fansen.

En ting er hvert fall sikkert: Dette er ikke den siste spøken om Barcelonas nye bortedrakter:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.