Ny Brattbakk klar for Rosenborg

SENIOR: Harald Martin Brattbakks sønn, Filip, er klar for Rosenborg. Her er pappa Brattbakk i aksjon for RBK.

SENIOR: Harald Martin Brattbakks sønn, Filip, er klar for Rosenborg. Her er pappa Brattbakk i aksjon for RBK. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

- Jeg ser mye av meg selv i han, sier Harald Martin Brattbakk.

Ni år etter at Harald Martin Brattbakk spilte sin siste kamp for Rosenborg, er en ny Brattbakk klar for trondheimsklubben.

Storscorerens 14 år gamle sønn, Filip, har nemlig meldt overgang fra Trond til Rosenborg og tar dermed på seg den hvite og svarte drakta neste sesong.

Harald Martin Brattbakk scoret 166 mål i Tippeligaen og ligger på andreplass på toppscorertabellen i Norge, bare slått av Sigurd Rushfeldt på 172. I likhet med pappa, er Filip kjent som en ekte måltjuv.

- Jeg ser mye av meg selv i han, men det er samtidig veldig vanskelig å sammenligne. Det er kjempeartig og jeg er selvfølgelig veldig stolt av han. Dette er er bare starten på noe som kan bli, men det er klart han får selvtillit av dette. Og jeg vet at klubben har fulgt med han en stund, sier han, sier Harald Martin Brattbakk til RBK.no.

Filip skjønner at det blir litt ekstra oppstyr når faren heter Harald Martin Brattbakk og er tidenes Rosenborg-toppscorer.

- Det er ikke så rart at det blir slik, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg har et ønske om å utvikle meg og bli best mulig, og da var Rosenborg et naturlig valg for meg, sier Filip Brattbakk.

Pappa Brattbakk la opp opp som fotballspiller etter 2005-sesongen, og Filip har derfor ikke hatt muligheten til å se faren i aksjon på banen. Han har heller ikke hatt sin far som trener, men har fått med seg noen gode råd på veien.

- Han har en lang fotballkarriere bak seg og gir meg hele tiden gode råd som fotballspiller. Det er klart det er til god hjelp. Jeg gleder meg veldig og ser frem til å spille på et enda høyere nivå. Jeg dro til Rosenborg for jeg tror det er best for meg, sier Filip Brattbakk.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.