RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny detalj i Bendtner-saken: - Taxisjåføren siktes for voldsforsøk


BEGGE SIKTET: Både Nicklas Bendtner og taxisjåføren skal være siktet etter taxiepisoden i København for en drøy uke siden.
BEGGE SIKTET: Både Nicklas Bendtner og taxisjåføren skal være siktet etter taxiepisoden i København for en drøy uke siden. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det bekrefter advokat Mette Grith Stage til Ritzau.

Tidligere fredag ble det kjent at taxisjåføren som Nicklas Bendtner angivelig skal ha slått ned, også kom til å bli siktet i saken.

Da nyheten kom var det ikke klart hva sjåføren ville bli siktet for, men nå opplyser hans advokat, Mette Grith Stage, at også han blir siktet for voldsforsøk.

Ikke offisielt siktet

Det sier advokaten til nyhetsbyrået Ritzau, gjengitt av BT.

Stage sier videre at hennes klient formelt ikke er siktet i saken, men at hun har fått beskjed om at det vil bli tatt ut en siktelse mot sjåføren.

Fredag ble det kjent at det nettopp er stjerneadvokaten Grith Stage som representerer taxisjåføren i den såkalte Bendtner-saken.

- Jeg kan bekrefte at han har bedt om at jeg representerer ham som forsvarer i saken. Det jeg har fått opplyst er at han er siktet, så på bakgrunn av det, har han bedt meg om å være forsvarer, sa advokaten om saken tidligere fredag.

- Jeg har ikke fått godkjenning eller sakens punkter ennå. Derfor har jeg ingen kjennskap til selve saken, heller ingen kommentar. Det eneste jeg vet er at han har sagt at han er siktet og har spurt om jeg vil være forsvarer, sa Grith Stage da, men har åpenbart fått satt seg mer inn i saken da hun senere fredag kveld uttalte seg til Ritzau.

Mette Grith Stage er blant Danmarks mest kjente advokater, og har vært forsvarer i en rekke profilerte saker.

Har sett overvåkningsbilder

Nettavisen var i kontakt med Nicklas Bendtners advokat Anders Nemeth fredag, som ikke ønsket å kommentere siktelsen mot sjåføren.

Ifølge BT skal politiet ha valgt å ta ut siktelse mot taxisjåføren etter å ha sett gjennom overvåkningsbildene som foreligger fra episoden i sentrum av København forrige helg.

Nicklas Bendtner er siktet etter den mildeste voldsparagrafen i den danske straffeloven etter voldsepisoden som endte med at drosjesjåføren ble påført dobbelt kjevebrudd. Fotballstjernen nekter samtidig skyld.

Mandag i forrige uke la Bendtners kjæreste Philine Roepsdorff ut et innlegg på Instagram. Der hevdet hun at Rosenborg-spissen handlet i selvforsvar som følge av at taxisjåføren skal ha oppført seg truende og «gikk amok».

Har avvist truende oppførsel

Den forklaringen har direktøren for taxiselskapet som har den aktuelle sjåføren på sin liste over ansatte, avvist. Han hevdet videre at videobildene fra episoden skal understøtte dette.

Taxien som var involvert, skal ha vært utstyrt med utvidet videoovervåking. Det innebærer angivelig at det finnes videobilder fra innsiden av bilen og også et område på utsiden av kjøretøyet.

Materialet skal være overlevert politiet.

RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug opplyste i forrige uke at klubben ikke har besluttet noen reaksjon mot Bendtner, men at man avventer politiets behandling av saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere