Ny engelsk VM-fiasko

Foto: AFP PHOTO / SEBASTIAN DERUNGS

England røk ut av avstemningen om VM i 2018 allerede i første runde. Under en tidel av stemmene i engelskmennenes favør.

03.12.10 09:44

England fikk ikke noen god opplevelse under sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika. Der reiste de engelske spillerne skamfulle hjem etter 1-4 for Tyskland i åttedelsfinalen.

Torsdag måtte fotballens hjemland tåle et nytt knusende nederlag da Russland ble tildelt sluttspillet i 2018.

-Jeg er selvfølgelig skuffet. Vi som har jobbet med søknaden har gjort alt vi kunne. Søknaden vår kunne ikke vært bedre, sa engelskmennenes frontfigur David Beckham til BBC.

-Vi ønsker Qatar og Russland lykke til. Det er to flotte land og jeg er sikker på at de vil gjøre FIFA stolte, la den tidligere Manchester United og Real Madrid-stjernen til.

Allerede i første valgomgang var England ute av dansen. Konkurrentene Nederland/Belgia, Spania/Portugal og Russland gikk videre med henholdsvis fire, sju og ni stemmer.

Russerne fikk så 13 stemmer og sikret seg mesterskapet i neste omgang. Spania/Portugal fikk her sju, mens Nederland/Belgias bare fikk to.

Engelskmennene satset på en søknad frontet av Beckham, statsminister David Cameron og Prins William. Men stjernegalleriet levde overhodet ikke opp til favorittstempelet.

FIFAs president Sepp Blatter omtalte Englands søknad som "glimrende og bemerkelsesverdig" etter deres siste presentasjon torsdag, men FIFA-kollegene var tydeligvis ikke like imponert.

-Det er tøft å ikke klare å hente mesterskapet i 2018. Jeg vil gratulere teamet vårt. Mye hardt arbeid er blitt lagt ned. Statsministerens harde arbeid, Prins Williams harde arbeid. Det er beklagelig at vi ikke fikk VM til vårt land. Det finnes ikke bedre og mer dedikerte fotballfans enn de som er i England, sa Beckham.

VM-arrangøren i 2022 ble også valgt ut torsdag. Her vant Qatar noe overraskende i kamp med Australia, USA, Japan og Sør-Korea.HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.