RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Flo på Norges landslag

TATT UT: Per Egil Flo er med i Norges A-landslagstropp.
TATT UT: Per Egil Flo er med i Norges A-landslagstropp. Foto: Alf Vidar Snæland (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg er litt overrasket, men veldig fornøyd.

Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo trakk en ny Flo opp av hatten da han tirsdag presenterte sin landslagstropp til de to neste privatkampene.

Norge møter Frankrike i Paris 27.mai og Russland i Oslo 31.mai.

Dette blir tøff motstand og gode tester for Høgmos landslag, som befinner seg på 55.-plass på den internasjonale rankinglisten.

Frankrike er nummer 16 og Russland nummer 18. Spania regnes naturlig nok som verdens beste landslag, etter seier i de to foregående europamesterskapene og forrige VM.

Per Egil Flo er med i troppen for første gang. 

- Jeg er litt overrasket, men veldig fornøyd. Å få representere landslag er noe alle fotballspillere jobber for. Det skal bli artig å se og lære av de beste, sier Flo til Nettavisen.

Tidligere har navn som Jostein Flo, Tore André Flo og Per Egils onkel, Håvard Flo, markert seg på landslaget.

Per Egil er ikke bare nevøen til Håvard. Han er også i slekt med både Jostein og Tore André.

- De er søskenbarna til faren min. Jeg er tremenning med ungene deres, forteller Per Egil.

Nå kan det altså være hans tur til å markere seg på landslaget.

- Han hadde en del gode kamper allerede i fjor for Molde, og markerte seg, men han har stabilisert seg på et enda høyere nivå i løpet av våren. Han passer veldig godt inn i den måten vi ønsker å spille fotball på, sier Høgmo på pressekonferansen.

- Han er en meget sterk karakter som person. Det blir spennende å se ham i troppen, legger Høgmo til.

Norge ser svakere ut enn på lenge på spissplass, med begrenset spilletid for Moa Abdellaoue i Tyskland, men Høgmo er likevel optimist.

- Både Fredrik Gulbrandsen, «Moi» (Elyounoussi) og Joshua King banker på døren, og følges hver eneste dag, for å si det mildt. Vi har mange spisser som ligger tett under her, så det blir spennende å følge disse fram mot kvalifiseringsstarten. Vi har fire spisser her, både Tarik og Daniel er tatt ut som spisser, sammen med Håvard og Moa.

Fakta: Norges tropp:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

André Hansen, Rune Jarsten, Ørjan Håskjold Nyland, Tom Høgli, Martin Linnes, Per Egil Flo, Vegard Forren, Brede Hangeland, Even Hovland, Jonathan Parr, Håvard Nordtveit, Morten Gamst Pedersen, Ruben Yttergård Jenssen, Stefan Johansen, Anders Konradsen, Yann-Erik de Lanlay, Håvard Nilssen, Per Ciljan Skjelbred, Alexander Tettey, Moa Abdellaoue, Daniel Braaten, Mats Møller Dæhli, Tarik Elyounoussi.

Frankrike og Russland deltar i sommerens VM-sluttspill i Brasil. Frankrike er i gruppe med Sveits, Ecuador og Honduras, mens Russlands motstandere innledningsvis blir Algerie, Belgia og Sør-Korea.

Norge deltar som kjent ikke, men Høgmo kan bruke disse kampene til å forberede seg på EM-kvalifiseringen, som starter til høsten.

Italia er Norges første motstander på Ullevaal, 9. september. Norge er ellers i gruppe med Kroatia, Bulgaria, Aserbajdsjan og Malta.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere