RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Hillsborough-høring gir ofrenes familier håp

NY HØRING: En Liverpool-supporter minnes de døde fra Hillsborough-tragedien. Arkivfoto.
NY HØRING: En Liverpool-supporter minnes de døde fra Hillsborough-tragedien. Arkivfoto. Foto: Peter Byrne (Pa Photos / NTB scanpix)
Starter allerede mandag.

Mandag starter en ny høring som kanskje en gang for alle kan gi svar på hva som skjedde da 96 fotballsupportere mistet livet i Hillsborough-tragedien 15. april 1989.

Mødrene og fedrene til ofrene krever svar, og denne gangen skal en jury på tolv personer identifisere hver enkelt offer og fastslå hvordan de døde.

De offisielle konklusjonene på hva som skjedde da trengselen oppsto og mange mistet livet på grunn av oksygenmangel da supporterne ble trengt opp mot gjerdene har vært omdiskutert.

I 2012 ble det slått fast at supporterne selv ikke hadde noen skyld, og at politiet hadde forsøkt å dekke over det som egentlig skjedde.

Det igjen skyldtes endrede politiutsagn.

Familiene til ofrene vil samle seg i rettsbygningen i Warrington øst for Liverpool, snart tre tiår etter ulykkesdagen for semifinalen i FA-cupen mellom Liverpool og Nottingham i Sheffield.

Familiene hevder det finnes bevis for at politiet og myndighetene har endret forklaringer til dem som involvert den aktuelle aprildagen.

– Vi står foran de viktigste månedene i våre liv, sa Steve Kelly, som mistet broren Michael (38) i tragedien. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere