Gå til sidens hovedinnhold

Ny klubb for Yakubu

- Dette er et nytt eventyr for meg, sier nigerianeren.

Yakubu Aiyegbeni har skrevet under for den kinesiske klubben Guangzhou R&F og forlater dermed Blackburn Rovers etter at klubben rykket ned fra Premier League.

Nigerianeren har bestått den medisinske testen og signerte torsdag en treårskontrakt.

29-åringen, som scoret 17 mål i Premier League forrige sesong, gleder seg nå til å ta fatt på karrieren i asiatisk fotball.

- Det er et eventyr for meg etter å ha spilt i Israel og i England. Jeg har vært her i tre dager, og jeg kan kjenne kjærligheten, varmen og den profesjonelle holdningen til folket her, sier Yakubu til BBC.

Mange har spurt seg hvorfor Yakubu valgte kinesisk fotball etter å ha leverte sin beste sesong på lang tid i Premier League. Selv hevder han det var det eneste alternativet.

- Ifølge media var det mange klubber som var interessert, men den eneste som kom med noe konkret var Guangzhou. Mange spør hvorfor jeg velger Kina. Sannheten er at det ikke er mer å bevise etter at jeg har scoret så mange mål i ligaen som mange mener er den beste i verden.

Verken overgangssum eller de personlige betingelsene har blitt offentliggjort, men Yakubu hevder at penger ikke er hovedårsaken til at han nå velger kinesisk fotball.

- Penger kan ikke kjøpe lykke. Det jeg har fått i Kina er kjærlighet, lykke og varme. Jeg gleder meg til å komme i gang.

Forrige uke ble det klart at også Didier Drogba fortsetter karrieren i Kina da ivorianeren signerte for Shanghai Shanhua.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser